Viename inde sumaišykite grietinėlę, pieną bei druską. Gautą mišinį pavirkite apie 10-15 min. virš vidutinės ugnies. Tuomet nuimkite nuo ugnies ir įpilkite vanilės bei romo. Kitame puode sumaišykite 0,75 stiklinės cukraus bei vandenį ir maišant virkite virš mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Cukrui ištirpus padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol masė pavirs tamsiai rudos spalvos sirupu. Pasigamintą karamelę supilkite į indą ir padėkite į šaldytuvą. Šluotele išplakite kiaušinius bei 0,5 stiklinės cukraus. Į kiaušinių masę supilkite grietinėlės mišinį, išmaišykite, viską supilkite į norimos formos kepimo indą ir atsargiai ant viršaus užpilkite vandens, kad jis apsemtų kiaušinių ir grietinėlės masę, bet nesusimaišytų su ja. Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusią masę palikite ant grotelių atvėsti ir po to padėkite į šaldytuvą bent 2 val. arba, geriausia, per naktį, kad atšaltų. Atšalusį desertą dėkite į karamele išteptą lėkštę ir viršų apliekite pasigaminta karamele. Pjaustykite ir mėgaukitės. Skanaus!
Autorius: Romutė
INGREDIENTAI:
1 ir 1/4 stiklinės cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio vanilės
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė pieno (nenugriebtas)
1/4 stiklinės vandens
1 ir 3/4 stiklinės grietinėlės (plakta)
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
0.5 arbatinio šaukštelio romo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viename inde sumaišykite grietinėlę, pieną bei druską. Gautą mišinį pavirkite apie 10-15 min. virš vidutinės ugnies. Tuomet nuimkite nuo ugnies ir įpilkite vanilės bei romo. Kitame puode sumaišykite 0,75 stiklinės cukraus bei vandenį ir maišant virkite virš mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Cukrui ištirpus padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol masė pavirs tamsiai rudos spalvos sirupu. Pasigamintą karamelę supilkite į indą ir padėkite į šaldytuvą. Šluotele išplakite kiaušinius bei 0,5 stiklinės cukraus. Į kiaušinių masę supilkite grietinėlės mišinį, išmaišykite, viską supilkite į norimos formos kepimo indą ir atsargiai ant viršaus užpilkite vandens, kad jis apsemtų kiaušinių ir grietinėlės masę, bet nesusimaišytų su ja. Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusią masę palikite ant grotelių atvėsti ir po to padėkite į šaldytuvą bent 2 val. arba, geriausia, per naktį, kad atšaltų. Atšalusį desertą dėkite į karamele išteptą lėkštę ir viršų apliekite pasigaminta karamele. Pjaustykite ir mėgaukitės. Skanaus!