Varškės - kiaušinių apkepas su aguonomis ir kokosu.
INGREDIENTAI:
- 500 gramų varškės
- 6 vienetai kiaušinių
- 200 gramų grietinės
- 200 gramų kokosų drožlių
- 100 mililitrų grietinėlės
- 50 gramų aguonų
- 50 gramų sviesto
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 valgomieji šaukštai manų kruopų
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinio baltymus išplaku su cukrumi iki putų (3 šaukštus šios masės nuimu į kitą indą).
- Varškę ištrinu su kiaušinio tryniais, manų kruopomis 1 valandą mirkytomis grietinėlėje ir viską gerai išmaišau.
- Pilu į kepimo indą, išteptą sviestu.
- Visa tai kepu apie 20 minučių, 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje.
- Kokoso drožles sumaišau su aguonomis ir 3 šaukšatais plaktų kiaušinių baltymų masės.
- Šia mase aptepu 20 minučių kepto apkepo viršų ir kepu dar apie 15 minučių, kol viskas gražiai pagelsta.
- Skanauju su šaldytomis braškėmis ir grietine.
REKLAMA