Apelsinus labai gerai nuplauti, galima net nuplikyti karštu vandeniu. Supjaustyti ketvirčiais ir nulupti žieveles. Į puodą supilti cukrų, dėti žieveles, gvazdikėlius, užpilti vandeniu, kad apsemtų ir virti 30 min, kol žievelės suminkštės. Išvirtas žieveles atvėsinti ir supjaustyti juostelėmis. Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą, įberti cinamoną ir išmaišyti. Žievelių juosteles pasmeigti šakute ir apvolioti šokolade. Dėti ant kepimo popieriaus, kad sustingtų....skanu,aromatinga....ir įdomu...
Autorius: Jolanta
INGREDIENTAI:
2 vienetai apelsinų (žievelės)
šiek tiek cinamono
110 gramų cukraus
šiek tiek gvazdikėlių
100 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apelsinus labai gerai nuplauti, galima net nuplikyti karštu vandeniu. Supjaustyti ketvirčiais ir nulupti žieveles. Į puodą supilti cukrų, dėti žieveles, gvazdikėlius, užpilti vandeniu, kad apsemtų ir virti 30 min, kol žievelės suminkštės. Išvirtas žieveles atvėsinti ir supjaustyti juostelėmis. Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą, įberti cinamoną ir išmaišyti. Žievelių juosteles pasmeigti šakute ir apvolioti šokolade. Dėti ant kepimo popieriaus, kad sustingtų....skanu,aromatinga....ir įdomu...