• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų aguonų (tešlai)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio apelsinų (esencija, tešlai)
  • šiek tiek apelsinų (žievelė, sirupui)
  • 1 vienetas apelsinų (žievelė, tešlai)
  • 220 gramų cukraus (sirupui)
  • 170 gramų cukraus (tešlai)
  • 3 vienetai kiaušinių (tešlai)
  • 270 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 180 mililitrų pieno (tešlai)
  • 250 mililitrų apelsinų sulčių (sirupui)
  • 120 mililitrų apelsinų sulčių (tešlai)
  • 200 gramų sviesto (tešlai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų aguonų (tešlai)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio apelsinų (esencija, tešlai)
  • šiek tiek apelsinų (žievelė, sirupui)
  • 1 vienetas apelsinų (žievelė, tešlai)
  • 220 gramų cukraus (sirupui)
  • 170 gramų cukraus (tešlai)
  • 3 vienetai kiaušinių (tešlai)
  • 270 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 180 mililitrų pieno (tešlai)
  • 250 mililitrų apelsinų sulčių (sirupui)
  • 120 mililitrų apelsinų sulčių (tešlai)
  • 200 gramų sviesto (tešlai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 165° C laipsnių.
    Aguonas užpilti pienu.
    Iki vientisos masės sumaišykite sviestą su cukrumi. Nuolat maišant, po vieną sudėkite kiaušinius bei apelsinų esenciją. Viską gerai sumaišykite.
    Po to įdėkite aguonas su visu nesugertu pienu ir apelsinų sultis. Sumaišykite.
    Sumaišykite miltus su apelsino žievele ir sudėkite į tešlą.
    Gerai išmaišykite ir sudėkite tešlą į kekso (galima ją patepti sviestu ar pabarstyti miltais) formą.
    Kepkite ~ 50 minučių.

    Sirupo gaminimas:
    Nulupkite nuo dviejų apelsinų žievelę ir labai smulkiai supjaustykite.
    Išspauskite sultis, supilkite į lėkštę ir įdėkite cukraus.
    Padėkite ant viryklės ir palaukite, kol užkais. Kai tik pradės virti, iš karto sumažinkite ugnį.
    Virkite sirupą ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių.
    Supilkite paruoštą sirupą ant iškepto kekso ir papuoškite apelsinų žievelėmis.

    SkAnAuS!

Autorius: Irina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų