0.5 stiklinės vandens (sodos su citrinos ir laimo sultimis)
šiek tiek ledukų
šiek tiek mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vanilinį sirupą galima pasigaminti iš 1 vanilės lazdelės, 1 stiklinės cukraus bei 1 stiklinės vandens. Viename inde sumaišome cukrų, vandenį bei perpus perlaužtą vanilės lazdelę. Viską, nuolat maišant, kaitiname virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirpsta. Tuomet nuimame nuo ugnies ir paliekame maždaug 1 val. atvėsti. Išimame vanilės lazdelę ir supilama sirupą į stiklainį (gaunasi maždaug 1,25 stiklinės). Padedame sirupą šaltai. Kokteiliui sutriname persiko bei apelsino skilteles ir gautą masę sudedame į stiklinės apačią. Užpilame vanilės sirupu, degtine, pridedame ledukų ir galiausiai supilame sodos vandenį. Puošiame mėtos lapeliais. Skanaus.
Autorius: Aistė
INGREDIENTAI:
1 apelsinų
2 persikų
1.5 arbatinio šaukštelio sirupo (vanilinis)
2 valgomieji šaukštai degtinės
0.5 stiklinės vandens (sodos su citrinos ir laimo sultimis)
šiek tiek ledukų
šiek tiek mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vanilinį sirupą galima pasigaminti iš 1 vanilės lazdelės, 1 stiklinės cukraus bei 1 stiklinės vandens. Viename inde sumaišome cukrų, vandenį bei perpus perlaužtą vanilės lazdelę. Viską, nuolat maišant, kaitiname virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirpsta. Tuomet nuimame nuo ugnies ir paliekame maždaug 1 val. atvėsti. Išimame vanilės lazdelę ir supilama sirupą į stiklainį (gaunasi maždaug 1,25 stiklinės). Padedame sirupą šaltai. Kokteiliui sutriname persiko bei apelsino skilteles ir gautą masę sudedame į stiklinės apačią. Užpilame vanilės sirupu, degtine, pridedame ledukų ir galiausiai supilame sodos vandenį. Puošiame mėtos lapeliais. Skanaus.