Citrusinius vaisius gerai nušveisti šepetėliu po karštu tekančiu vandeniu. Nusausinti ir supjaustyti ketvirčiais, o tada įstrižai plonais griežinėliais. Po to išimti sėklytes. Morkas sutarkuoti smulkia tarka.
Vaisius ir morkas sudeti į puodą ir įpilti vandens. Puodą pastayti ant ugnies ir nuolat maišant supilti cukrų. Ant silpnos ugnies pavirti 40 minučių. Tada nukelti, įberti citrinos rūgšties ir gerai išmaišyti. Sudėti į paruoštus stiklainius ir užsukti.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 kilogramas apelsinų
1 vienetas citrinų
1 kilogramas cukraus
3 vienetai morkų
1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Citrusinius vaisius gerai nušveisti šepetėliu po karštu tekančiu vandeniu. Nusausinti ir supjaustyti ketvirčiais, o tada įstrižai plonais griežinėliais. Po to išimti sėklytes. Morkas sutarkuoti smulkia tarka.
Vaisius ir morkas sudeti į puodą ir įpilti vandens. Puodą pastayti ant ugnies ir nuolat maišant supilti cukrų. Ant silpnos ugnies pavirti 40 minučių. Tada nukelti, įberti citrinos rūgšties ir gerai išmaišyti. Sudėti į paruoštus stiklainius ir užsukti.