Apelsinus su žievelėmis gerai nušveisti, nusausinti ir supjaustyti ketvirčiais, o tada įstrižai plonais griežinėliais. Moliūgą sutarkuoti stambia tarka. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir taip pat sutarkuoti. Į vaisių masę įpilti stiklinę vandens, įdėti cukrų ir virti ant silpnos ugnies, kol vaisiai suminkštės. Įdėti gvazdikėlius ir cinamono lazdeles, dar kelias minutes pavirti, supilstyti į paruoštus stiklainius ir užsukti.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
2 vienetai apelsinų
šiek tiek cinamono (lazdelės)
2 kilogramai cukraus
šiek tiek gvazdikėlių
1 kilogramas moliūgų (minkštimas)
4 vienetai obuolių
1 stiklinė vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apelsinus su žievelėmis gerai nušveisti, nusausinti ir supjaustyti ketvirčiais, o tada įstrižai plonais griežinėliais. Moliūgą sutarkuoti stambia tarka. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir taip pat sutarkuoti. Į vaisių masę įpilti stiklinę vandens, įdėti cukrų ir virti ant silpnos ugnies, kol vaisiai suminkštės. Įdėti gvazdikėlius ir cinamono lazdeles, dar kelias minutes pavirti, supilstyti į paruoštus stiklainius ir užsukti.