Kiaušinį, cukrų, pieną, aliejų bei apelsino žievelę suplakti į vientisą. Dubenyje sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais. Supilti plakinį į miltus ir gerai išmaišyti. Tada į masę įdėti susmulkintą mažais gabalėliais šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Į formales dedam po gerą šaukštą tešlos į kiekvieną, taip, kad tešla užpildytų apie 2/3 formelės (apie 20 keksiukų). Šaunam orkaitėn ir kepam apie 30-40 min. Pabandom su mediniu pagaliuku arba tiesiog paragaujam vieną mufiną. Skanaus! Patarimas. Jei mėgstate, pagardinkite tešlą cinamonu, tuomet skonis bus dar "kalėdiškesnis" :)
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (žievelė)
200 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
180 mililitrų pieno
100 gramų juodojo šokolado
šiek tiek druskos
125 mililitrai aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinį, cukrų, pieną, aliejų bei apelsino žievelę suplakti į vientisą. Dubenyje sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais. Supilti plakinį į miltus ir gerai išmaišyti. Tada į masę įdėti susmulkintą mažais gabalėliais šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Į formales dedam po gerą šaukštą tešlos į kiekvieną, taip, kad tešla užpildytų apie 2/3 formelės (apie 20 keksiukų). Šaunam orkaitėn ir kepam apie 30-40 min. Pabandom su mediniu pagaliuku arba tiesiog paragaujam vieną mufiną. Skanaus! Patarimas. Jei mėgstate, pagardinkite tešlą cinamonu, tuomet skonis bus dar "kalėdiškesnis" :)