Česnaką sugrūdame ir sumaišome su majonezu, garstyčiomis, jogurtu, visais prieskoniais bei druska. Išspaudžiame 1 apelsino sultis ir įmaišome į visą masę. Mesą supjaustome 6 storomis riekelėmis ir pakapojame peiliu iš abiejų pusių (taip išmušta mėsa geriau pasisavins padažo skonį). Likusius apelsinus padaliname į 4 dalis. 1 dalies sultis išspaudžiame ant vieno kepsnio ir taip toliau. Paliekame 5-10 min pastovėti. Mėsą aptepame padažu iš abiejų pusių ir dedame į kepimo skardą. Sudedame šampinjonus be kotelių ir užpilame ant jų likusį padažą. Kepame vidutinio karštumo (190 laipsnių temperatūros) orkaitėje apie 15-20 min. Po maždaug 8 min. kepimo, mėsą vėl apšlakstome likusių apelsinų sultimis. Valgome su orkaitėje keptomis bulvėmis. Skanaus
Autorius: Sandra
INGREDIENTAI:
3 vienetai apelsinų
4 česnakų
šiek tiek imbierų
šiek tiek juodųjų pipirų
600 gramų jautienos (nugarinė)
100 mililitrų majonezo
100 mililitrų jogurto
200 gramų pievagrybių
šiek tiek prieskonių (mėsai)
2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Česnaką sugrūdame ir sumaišome su majonezu, garstyčiomis, jogurtu, visais prieskoniais bei druska. Išspaudžiame 1 apelsino sultis ir įmaišome į visą masę. Mesą supjaustome 6 storomis riekelėmis ir pakapojame peiliu iš abiejų pusių (taip išmušta mėsa geriau pasisavins padažo skonį). Likusius apelsinus padaliname į 4 dalis. 1 dalies sultis išspaudžiame ant vieno kepsnio ir taip toliau. Paliekame 5-10 min pastovėti. Mėsą aptepame padažu iš abiejų pusių ir dedame į kepimo skardą. Sudedame šampinjonus be kotelių ir užpilame ant jų likusį padažą. Kepame vidutinio karštumo (190 laipsnių temperatūros) orkaitėje apie 15-20 min. Po maždaug 8 min. kepimo, mėsą vėl apšlakstome likusių apelsinų sultimis. Valgome su orkaitėje keptomis bulvėmis. Skanaus