INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio citrinų (žievelė)
- 125 gramai cukraus
- 160 gramų krakmolo
- 60 gramų migdolų
- 2 valgomieji šaukštai vyniuogių (smulkios)
- 75 gramai vyšnių (mirkytos cukruje)
- 3 vienetai kiaušinių
- 25 gramai kvietinių miltų
- 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
- šiek tiek druskos
- 125 gramai sviesto
- 2 valgomieji šaukštai romo
- 2 valgomieji šaukštai cukatų (smulkintos)
- šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestas, cukrus, citrinos žievelė ir vanilinis cukrus išsukama, į šį mišinį supilama krakmolas, miltai, druska, soda, įmušami kiaušiniai. Migdolai nuvalomi, sugrūdami ir kartu su nuplautomis, nusausintomis vynuogėmis bei cukatomis suberiami į tešlą. Vyšnios supjaustomos, apibarstomos miltais ir kartu su romu taip pat supilamos į tešlą. Tešla sukrečiama į aliejumi išteptą formą ir 40 min. kepama vidutinio karštumo orkaitėje.
REKLAMA