1 vienetas imbierų (3 cm gabaliukas, nuluptas ir supjaustytas)
1 vienetas svogūnų (supjaustyti kubeliais)
2 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus
3 valgomieji šaukštai obuolių acto
1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, ananasą, česnaką ir imbierą. Kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Įdėkite cukraus, aitriųjų paprikų ir įpilkite acto, užvirkite, sumažinkite ugnį. Virkite ant mažos ugnies, kol cukrus išsilydys ir padažas sutirštės. Maišykite, kad padažas būtų vientisos konsistencijos.
Labai tinka prie orkaitėje arba ant grotelių keptos mėsos, žuvies, taip pat užpilui ar aštriam padažui.
Autorius: Santa Maria
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto ananasų (supjaustytas kubeliais)
50 gramų cukraus
1 česnakų (išspaustas)
1 vienetas imbierų (3 cm gabaliukas, nuluptas ir supjaustytas)
1 vienetas svogūnų (supjaustyti kubeliais)
2 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus
3 valgomieji šaukštai obuolių acto
1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, ananasą, česnaką ir imbierą. Kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Įdėkite cukraus, aitriųjų paprikų ir įpilkite acto, užvirkite, sumažinkite ugnį. Virkite ant mažos ugnies, kol cukrus išsilydys ir padažas sutirštės. Maišykite, kad padažas būtų vientisos konsistencijos.
Labai tinka prie orkaitėje arba ant grotelių keptos mėsos, žuvies, taip pat užpilui ar aštriam padažui.