Svogūną smulkiai supjaustyti, sumaišyti su pipirais, garstyčiomis, druska. Mėsą įtrinti mišiniu ir ne mažiau kaip 30 min. palaikyti šaltai (galima ir per naktį). Paruoštą mėsą apkepinti su aliejumi vartant, užpilti alumi, pridėti kmynų, sumerkti duonos pluteles ir citrinos žievelę. Troškinti sandariai uždengtame inde ant nekaitrios ugnies. Ištroškintą mėsą supjaustyti skersai raumenų.
Autorius: Rimas
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (žievelė)
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek kmynų
1 vienetas svogūnų
400 gramų jautienos (filė)
2 vienetai juodos duonos (riekės)
500 mililitrų alaus (tamsus)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūną smulkiai supjaustyti, sumaišyti su pipirais, garstyčiomis, druska. Mėsą įtrinti mišiniu ir ne mažiau kaip 30 min. palaikyti šaltai (galima ir per naktį). Paruoštą mėsą apkepinti su aliejumi vartant, užpilti alumi, pridėti kmynų, sumerkti duonos pluteles ir citrinos žievelę. Troškinti sandariai uždengtame inde ant nekaitrios ugnies. Ištroškintą mėsą supjaustyti skersai raumenų.