Nuostabaus purumo ir lengvumo keksiukai puikiai tinkantys tiek šventei (ypač gimtadieniui ar vaikų šventei), tiek įprastam rudens vakarui. Norint išgauti ryškesnę spalvą - galima paeksperimentuoti su kitų spalvų dažais ir pilti jų gerokai daugiau.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 380 gramų kvietinių miltų
- 250 mililitrų pasukų
- 300 gramų cukraus
- 180 gramų sviesto
- 2 vienetai kiaušinių
- 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis maistiniai dažai (naudojau raudonus)
- Kremui:
- 380 gramų maskarponės sūrio
- 220 gramų cukraus pudros
- 100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
- 1 arbatinis šaukštelis maistiniai dažai (naudojau raudonus)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 24
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą išlydyti, išplakti su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Nuolat maišant, įmušti kiaušinius, suberti miltus, kepimo miltelius, kakavą, supilti pasukas ir gerai išmaišyti. Įmaišyti maistinių dažų ir dar kartą gerai išmaišyti.
- Gautą tešlą sudėti į keksiukų formeles ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Ar keksiukai iškepę patikrinti mediniu dantų krapštuku – jei ištrauktas krapštukas švarus, tuomet keksiukai iškepę, jei ne – kepkite šiek tiek ilgiau. Leisti visiškai atvėsti.
- Kremui sūrį sumaišyti su kambario temperatūros sviestu. Nuolatos maišant suberti cukraus pudrą, įmaišyti maistinių dažų ir gerai išmaišyti.
- Atvėsusius keksiukus papuošti kremu ir norimais papuošimais. Papuošus, geriausia padėti į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų kremas ir tuomet skanauti prie puodelio arbatos ar kavos.
REKLAMA