250 gramų braškių (šaldytos (arba kitokios uogos))
2 žaliųjų citrinų
šiek tiek vanilinio cukraus
250 gramų maskarponės sūrio
1 vienetas tešlos (bemielė sluoksniuota, pakuotė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlą atšildykite, jei reikia, pakočiokite, torto formos dugnu išspauskite 2 apskritimus, juos iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su vanile, citrinų sultimis, cukrumi ir grietinėle. Bent pusvalandžiui padėkite šaltai.
Kol įdaras atvės, paruoškite uogas. Jas atšildykite, nuvarvinkite, suverskite į puodelį, suberkite cukrų, pakaitinkite ant ugnies ir įmaišykite šaukšte šalto vandens ištirpintą krakmolą - turi susidaryti tiršta masė. Jei uogos per skystos, dar įdėkite krakmolo, tada masę ataušinkite, kad sustingtų.
Atvėsusį tešlos lakštą klokite į torto formą, ant viršaus plonai tepkite pusę maskarponės ir varškės masės, tada plonu sluoksniu tolygiai paskirstykite uogas, uždėkite kitą tešlos lakštą ir aptepkite likusiu varškės kremu (truputį kremo palikite kraštams aptepti). Pyragą per naktį palikite šaldytuve, prieš tiekdami išimkite iš formos.
Kraštus aptepkite likusiu kremu, apdėkite damų piršteliais, viršų papuoškite citrinos griežinėliais ir braškėmis. Jeigu mėgstate drėgnus sausainius, apšlakstykite juodosios arbatos arba romo mišiniu.
Skanaus!
Autorius: Aivaras
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas krakmolo
50 mililitrų grietinėlės (riebi)
1 vienetas sausainių ("Damų piršteliai", pakuotė)
šiek tiek varškės (riebi)
6 vienetai braškių (papuošimui)
250 gramų braškių (šaldytos (arba kitokios uogos))
2 žaliųjų citrinų
šiek tiek vanilinio cukraus
250 gramų maskarponės sūrio
1 vienetas tešlos (bemielė sluoksniuota, pakuotė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlą atšildykite, jei reikia, pakočiokite, torto formos dugnu išspauskite 2 apskritimus, juos iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su vanile, citrinų sultimis, cukrumi ir grietinėle. Bent pusvalandžiui padėkite šaltai.
Kol įdaras atvės, paruoškite uogas. Jas atšildykite, nuvarvinkite, suverskite į puodelį, suberkite cukrų, pakaitinkite ant ugnies ir įmaišykite šaukšte šalto vandens ištirpintą krakmolą - turi susidaryti tiršta masė. Jei uogos per skystos, dar įdėkite krakmolo, tada masę ataušinkite, kad sustingtų.
Atvėsusį tešlos lakštą klokite į torto formą, ant viršaus plonai tepkite pusę maskarponės ir varškės masės, tada plonu sluoksniu tolygiai paskirstykite uogas, uždėkite kitą tešlos lakštą ir aptepkite likusiu varškės kremu (truputį kremo palikite kraštams aptepti). Pyragą per naktį palikite šaldytuve, prieš tiekdami išimkite iš formos.
Kraštus aptepkite likusiu kremu, apdėkite damų piršteliais, viršų papuoškite citrinos griežinėliais ir braškėmis. Jeigu mėgstate drėgnus sausainius, apšlakstykite juodosios arbatos arba romo mišiniu.