1 litras ledų (vaniliniai arba kitokio, Jūsų mėgstamo skonio)
50 gramų riešutų (grūsti)
100 mililitrų romo (tamsusis)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papločiui 4 kiaušinių trynius su 25 g cukraus sukite tol, kol pasidarys puri masė. 25 g cukraus, riešutus, krakmolą, miltus bei kepimo miltelius sumaišykite ir į juos įmaišykite išsuktus kiaušinių trynius su cukrumi. Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą atsegamą 23-24 cm skersmens kepimo formą. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 13-15 minučių. Paplotį išimkite iš skardos ir atvėsinkite. Įdarui slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite obuolių sultimis, romu ir įmaišykite 40 g cukraus. Uždengus virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių ir atvėsinkite. Paplotį įdėkite atgal į formą. Ant jo supilkite atvėsusią slyvų masę. Gerai sušalusius ledus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant slyvų įdaro. 4 kiaušinių baltymus su cukraus pudra išplakite iki standžių putų, gražiai paskirstykite ant ledų ir pabarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 4-5 minutes, kol baltymų masė paruduos. Patiekite iš karto. Skanaus!
Autorius: Aivaras
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus pudros
90 gramų cukraus
1 valgomasis šaukštas krakmolo
šiek tiek migdolų (drožlės)
250 gramų slyvų (džiovintos)
4 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
100 mililitrų obuolių sulčių
1 litras ledų (vaniliniai arba kitokio, Jūsų mėgstamo skonio)
50 gramų riešutų (grūsti)
100 mililitrų romo (tamsusis)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papločiui 4 kiaušinių trynius su 25 g cukraus sukite tol, kol pasidarys puri masė. 25 g cukraus, riešutus, krakmolą, miltus bei kepimo miltelius sumaišykite ir į juos įmaišykite išsuktus kiaušinių trynius su cukrumi. Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą atsegamą 23-24 cm skersmens kepimo formą. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 13-15 minučių. Paplotį išimkite iš skardos ir atvėsinkite. Įdarui slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite obuolių sultimis, romu ir įmaišykite 40 g cukraus. Uždengus virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių ir atvėsinkite. Paplotį įdėkite atgal į formą. Ant jo supilkite atvėsusią slyvų masę. Gerai sušalusius ledus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant slyvų įdaro. 4 kiaušinių baltymus su cukraus pudra išplakite iki standžių putų, gražiai paskirstykite ant ledų ir pabarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 4-5 minutes, kol baltymų masė paruduos. Patiekite iš karto. Skanaus!