• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus pudros
  • 90 gramų cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • šiek tiek migdolų (drožlės)
  • 250 gramų slyvų (džiovintos)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 100 mililitrų obuolių sulčių
  • 1 litras ledų (vaniliniai arba kitokio, Jūsų mėgstamo skonio)
  • 50 gramų riešutų (grūsti)
  • 100 mililitrų romo (tamsusis)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papločiui 4 kiaušinių trynius su 25 g cukraus sukite tol, kol pasidarys puri masė.
    25 g cukraus, riešutus, krakmolą, miltus bei kepimo miltelius sumaišykite ir į juos įmaišykite išsuktus kiaušinių trynius su cukrumi.
    Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą atsegamą 23-24 cm skersmens kepimo formą.
    Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 13-15 minučių.
    Paplotį išimkite iš skardos ir atvėsinkite.
    Įdarui slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite obuolių sultimis, romu ir įmaišykite 40 g cukraus.
    Uždengus virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių ir atvėsinkite.
    Paplotį įdėkite atgal į formą.
    Ant jo supilkite atvėsusią slyvų masę.
    Gerai sušalusius ledus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant slyvų įdaro.
    4 kiaušinių baltymus su cukraus pudra išplakite iki standžių putų, gražiai paskirstykite ant ledų ir pabarstykite migdolų drožlėmis.
    Kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 4-5 minutes, kol baltymų masė paruduos.
    Patiekite iš karto.
    Skanaus!

Autorius: Aivaras

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus pudros
  • 90 gramų cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • šiek tiek migdolų (drožlės)
  • 250 gramų slyvų (džiovintos)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 100 mililitrų obuolių sulčių
  • 1 litras ledų (vaniliniai arba kitokio, Jūsų mėgstamo skonio)
  • 50 gramų riešutų (grūsti)
  • 100 mililitrų romo (tamsusis)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papločiui 4 kiaušinių trynius su 25 g cukraus sukite tol, kol pasidarys puri masė.
    25 g cukraus, riešutus, krakmolą, miltus bei kepimo miltelius sumaišykite ir į juos įmaišykite išsuktus kiaušinių trynius su cukrumi.
    Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą atsegamą 23-24 cm skersmens kepimo formą.
    Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 13-15 minučių.
    Paplotį išimkite iš skardos ir atvėsinkite.
    Įdarui slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite obuolių sultimis, romu ir įmaišykite 40 g cukraus.
    Uždengus virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių ir atvėsinkite.
    Paplotį įdėkite atgal į formą.
    Ant jo supilkite atvėsusią slyvų masę.
    Gerai sušalusius ledus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant slyvų įdaro.
    4 kiaušinių baltymus su cukraus pudra išplakite iki standžių putų, gražiai paskirstykite ant ledų ir pabarstykite migdolų drožlėmis.
    Kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 4-5 minutes, kol baltymų masė paruduos.
    Patiekite iš karto.
    Skanaus!

Autorius: Aivaras

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų