Nuplauname agurkus, supjaustome ir dedame į norimos talpos stiklainius (mažesnius agurkus aš dedu nepjaustytus). Iš vandens, druskos, acto, cukaus ir garstyčių išverdame marinatą (kas nori aštresnių agurkų reikėtų dėti daugiau garstyčių) ir iš karto pilame ant stiklainiuose paruoštų agurkų. Taip paruoštus agurkus pasterizuojame verdančiame vandenyje. 0,5 l stiklainius pasterizuoju 15 - 20 min. 1 l - apie 30 min. Nors vaizdas daugeliui atrodo nepatrauklus, tačiau agurkai išties skanūs.
Autorius: Kris
INGREDIENTAI:
1 litras agurkų
1 stiklinė cukraus
2 valgomieji šaukštai garstyčių
1 stiklinė acto
2 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplauname agurkus, supjaustome ir dedame į norimos talpos stiklainius (mažesnius agurkus aš dedu nepjaustytus). Iš vandens, druskos, acto, cukaus ir garstyčių išverdame marinatą (kas nori aštresnių agurkų reikėtų dėti daugiau garstyčių) ir iš karto pilame ant stiklainiuose paruoštų agurkų. Taip paruoštus agurkus pasterizuojame verdančiame vandenyje. 0,5 l stiklainius pasterizuoju 15 - 20 min. 1 l - apie 30 min. Nors vaizdas daugeliui atrodo nepatrauklus, tačiau agurkai išties skanūs.