Įdarui: 200 g nuplikytų ir sumaltų 100 g cukraus 1 kiaušinio
Glajui: 1-2 plytelės šokolado 80 g grietinėlės
Gaminimas: Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą. Pakilusią tešlą pamaišykit, kad išeitų oras. Įdarui sumaišykite aguonas, cukrų bei kiaušinį. Iš tešlos iškočiokit stačiakampį ir užtepkite įdarą. Suvyniokite vyniotinį, galus truputį užlenkite. Vyniotinį dėkite į skardą ir palikite, kad pakiltų. Kepkite 40 min, 200 C orkaitėje. Iškepusį apliekite glaistu. Skanaus!
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
70 gramų cukraus
50 gramų migdolų
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
30 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 200 g nuplikytų ir sumaltų 100 g cukraus 1 kiaušinio
Glajui: 1-2 plytelės šokolado 80 g grietinėlės
Gaminimas: Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą. Pakilusią tešlą pamaišykit, kad išeitų oras. Įdarui sumaišykite aguonas, cukrų bei kiaušinį. Iš tešlos iškočiokit stačiakampį ir užtepkite įdarą. Suvyniokite vyniotinį, galus truputį užlenkite. Vyniotinį dėkite į skardą ir palikite, kad pakiltų. Kepkite 40 min, 200 C orkaitėje. Iškepusį apliekite glaistu. Skanaus!