Aguonas išvirti piene, perkošti ir sumalti su mėsmale. Į aguonas sudėti cukrų, išplaktus kiaušinius, grietinę, sodą, nugesintą actu, miltus. Išmaišyti. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 30-40 min. Sutirštintą kondensuotą pieną išsukti su sviestu. Atvėsusį pyragą perpjauti per pusę ir pertepti kremu. Pyrago viršų papuošti savo nuožiūra arba palikti nepuoštą.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aguonų
1 stiklinė cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
2 stiklinės pieno
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
300 gramų sviesto
1 stiklinė grietinės
1 vienetas kondensuoto pieno (su cukrumi)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aguonas išvirti piene, perkošti ir sumalti su mėsmale. Į aguonas sudėti cukrų, išplaktus kiaušinius, grietinę, sodą, nugesintą actu, miltus. Išmaišyti. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 30-40 min. Sutirštintą kondensuotą pieną išsukti su sviestu. Atvėsusį pyragą perpjauti per pusę ir pertepti kremu. Pyrago viršų papuošti savo nuožiūra arba palikti nepuoštą.