Jei nesinori ar neišeina išdėlioti aviečių ant kekso paviršiaus, jas galima tiesiog įmaišyti į tešlą. Keksas puikiai tiks ir kaip šventinis gardumynas, ir kaip desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Neturint kokosų drožlių puikiai tiks ir esamas glaistas. Dėl grožio galima sutrinti aviečių ir dryželiais papuošti kokosų drožles.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 300 gramų kvietinių miltų
- 1 stiklinė aviečių (šaldytos)
- 1 stiklinė kefyro
- 1 stiklinė cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
- 3 valgomieji šaukštai aguonų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- Glajui:
- 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
- 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
- Pabarstymui:
- 4 valgomieji šaukštai kokosų drožlių
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dideliame dubenyje sumaišyti kefyrą, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, aliejų ir aguonas. Gerai išmaišyti, tada supilti prie sausų ingredientų ir vėl maišyti tol, kol masė taps vientisa.
- Avietes pabarstyti šaukštu miltų. Išmaišyti. Tuomet kepimo formą patepti riebalais ir dalį tešlos supilti į formą. Tada užberti aviečių ir apipilti likusia tešla.
- Orkaitę įkaitinti iki 175 C laipsnių temperatūros ir kepti 50-55 min. Ištraukus, leisti atvėsti.
- Tuo metu paruošti glaistą: išmaišyti šaukštą citrinų sulčių su cukraus pudra. Glaisto konsistenciją reguliuoti pagal nuožiūrą, jei norisi tirštesnio, įberti daugiau cukraus pudros, jei reikia skystesnio, įlašinti dar citrinos sulčių.
- Paruoštu glaistu aptepti pyrago viršų ir šonus, pabarstyti kokosų drožlėmis.
REKLAMA