Įdarui: 2 stiklinės aguonų stiklinė pieno 3 kiaušinių tryniai nepilna stiklinė cukraus pusė stiklinės smulkiai kapotų migdolo riešutų 100 g sviesto
Glajui: 175 g šokolado 150 ml neriebios grietinėlės šaukštelis tirpios kavos
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai sudėti ant trynių masės ir supilti miltus. Viską atsargiai išmaišyti. Kepimo skardą gerai ištepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi. Tešlą ant popieriaus tepti 1 cm storio sluoksniu ir kepti orkaitėje apie 10 min. Iškepusį biskvitą aptepti įdaru ir iš karto susukti į vyniotinį. Tuomet ataušinti ir aptepti šokoladiniu glajumi. Įdarui aguonas užpilti karštu pienu kad išbrinktų.Kai išbrinks į koštuvą įdėti marlę, pilti aguonas ir palikti nuvarvėti. Nuvarvėjusias aguonas permalti per mėsmalę, 3 kiaušinių trynius ištrinti su nepilna stikline cukraus. Įdėti aguonas, migdolo riešutus, 100 g lydyto sviesto, išmaišyti, baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai išmaišyti su aguonų mase. Glajui: Sutarkuotą šokoladą ir grietinėlę kaitinti ant silpnos ugnies.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų (tarkuota žievelė)
100 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
šiek tiek sviesto (skardai ištepti)
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 2 stiklinės aguonų stiklinė pieno 3 kiaušinių tryniai nepilna stiklinė cukraus pusė stiklinės smulkiai kapotų migdolo riešutų 100 g sviesto
Glajui: 175 g šokolado 150 ml neriebios grietinėlės šaukštelis tirpios kavos
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai sudėti ant trynių masės ir supilti miltus. Viską atsargiai išmaišyti. Kepimo skardą gerai ištepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi. Tešlą ant popieriaus tepti 1 cm storio sluoksniu ir kepti orkaitėje apie 10 min. Iškepusį biskvitą aptepti įdaru ir iš karto susukti į vyniotinį. Tuomet ataušinti ir aptepti šokoladiniu glajumi. Įdarui aguonas užpilti karštu pienu kad išbrinktų.Kai išbrinks į koštuvą įdėti marlę, pilti aguonas ir palikti nuvarvėti. Nuvarvėjusias aguonas permalti per mėsmalę, 3 kiaušinių trynius ištrinti su nepilna stikline cukraus. Įdėti aguonas, migdolo riešutus, 100 g lydyto sviesto, išmaišyti, baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai išmaišyti su aguonų mase. Glajui: Sutarkuotą šokoladą ir grietinėlę kaitinti ant silpnos ugnies.