Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, o baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki putų. Į trynių masę įmaišykite aguonas, sumaltus riešutus ir aliejų. Po to atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Sudėkite į kepimo formą ir kepkite apie 40 minučių 180° C laipsnių orkaitėje. Skanaus!
Autorius: Ineta
INGREDIENTAI:
100 gramų aguonų
0.5 stiklinės cukraus
100 gramų graikinių riešutų
3 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, o baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki putų. Į trynių masę įmaišykite aguonas, sumaltus riešutus ir aliejų. Po to atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Sudėkite į kepimo formą ir kepkite apie 40 minučių 180° C laipsnių orkaitėje. Skanaus!