1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus (Santa Maria)
1 vienetas citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros. Kepimo indą (2 l talpos) ištepkite riebalais. Tuo tarpu išlydykite sviestą. Kitame inde sumaišykite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilkite miltus, lydytą sviestą ir grietinę. Viską maišykite, kol masė taps itin minkšta. Tada sudėkite aguonas, citrinos žieveles ir supilkite sultis. Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite orkaitės apačioje apie 50 minučių. Po to keksą palikite atvėsti kelioms minutėms.
Norėdami paruošti citrininį glajų, sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupu. Gautą masę užpilkite ant kekso, pabarstykite ant viršaus aguonų.
Autorius: Santa Maria
INGREDIENTAI:
šiek tiek aguonų (Santa Maria, citrininiam glajui)
1 vienetas aguonų (Santa Maria, pakeliuose)
300 mililitrų cukraus pudros (citrininiam glajui)
250 mililitrų cukraus
4 vienetai kiaušinių
400 mililitrų kvietinių miltų
šiek tiek sirupo (karamelinis, citrininiam glajui)
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus (Santa Maria)
1 vienetas citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros. Kepimo indą (2 l talpos) ištepkite riebalais. Tuo tarpu išlydykite sviestą. Kitame inde sumaišykite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilkite miltus, lydytą sviestą ir grietinę. Viską maišykite, kol masė taps itin minkšta. Tada sudėkite aguonas, citrinos žieveles ir supilkite sultis. Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite orkaitės apačioje apie 50 minučių. Po to keksą palikite atvėsti kelioms minutėms.
Norėdami paruošti citrininį glajų, sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupu. Gautą masę užpilkite ant kekso, pabarstykite ant viršaus aguonų.