• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek aguonų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 100 gramų sviesto
  • 200 gramų grietinės
  • šiek tiek razinų
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išlydyti sviestą.
    Į kiaušinius įpilti cukrų ir maišyti kol cukrus ištirps.
    Tuomet į kiaušinius įberti miltus, aguonas, išlydytą sviestą ir vanilę.
    Į grietinę įberti sodos, tuomet grietinę įpilti į visą masę.
    Viską išmaišius, į formą (arba formeles) įpilti tešlą.
    Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
    Pastabos:
    Kepimo formą ištepti sviestu.
    Sodą galima nugesinti citrinos rūgštimi, tuomet nesijaus sodos kvapas ir skonis
    Skanaus.

Autorius: Agnė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek aguonų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 100 gramų sviesto
  • 200 gramų grietinės
  • šiek tiek razinų
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išlydyti sviestą.
    Į kiaušinius įpilti cukrų ir maišyti kol cukrus ištirps.
    Tuomet į kiaušinius įberti miltus, aguonas, išlydytą sviestą ir vanilę.
    Į grietinę įberti sodos, tuomet grietinę įpilti į visą masę.
    Viską išmaišius, į formą (arba formeles) įpilti tešlą.
    Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
    Pastabos:
    Kepimo formą ištepti sviestu.
    Sodą galima nugesinti citrinos rūgštimi, tuomet nesijaus sodos kvapas ir skonis
    Skanaus.

Autorius: Agnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų