Užsiminkome iš kiaušinio, vandens, miltų bei šiek tiek aliejaus tešlą, kaip virtinukams. Apvirtus džiovintus grybus sumalame ir pakepiname su smulkiai supjaustytu svogūnu. Gaminame mažutes „ausytes“ (jos turi būti vieno kasnio). Barščiams, pilame į puodą stiklinę nuo grybų likusio nuoviro ir pusę litro vandens. Įdedame lauro lapą, pipirą, druskos, truputį citrinos rūgštelės. Sudedame šiaudeliais pjaustytą burokėlį bei keletą virtų grybų ir paverdame apie 5 minutes. Ausytes išverdame pasūdytame vandenyje. Patiekiame barščius su ausytemis. Skanaus!
Autorius: Tutsi
INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
0.5 stiklinės vandens
šiek tiek aliejaus
1 vienetas burokėlių
šiek tiek prieskonių
šiek tiek grybų (džiovinti, virti)
šiek tiek grybų (nuoviras)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užsiminkome iš kiaušinio, vandens, miltų bei šiek tiek aliejaus tešlą, kaip virtinukams. Apvirtus džiovintus grybus sumalame ir pakepiname su smulkiai supjaustytu svogūnu. Gaminame mažutes „ausytes“ (jos turi būti vieno kasnio). Barščiams, pilame į puodą stiklinę nuo grybų likusio nuoviro ir pusę litro vandens. Įdedame lauro lapą, pipirą, druskos, truputį citrinos rūgštelės. Sudedame šiaudeliais pjaustytą burokėlį bei keletą virtų grybų ir paverdame apie 5 minutes. Ausytes išverdame pasūdytame vandenyje. Patiekiame barščius su ausytemis. Skanaus!