INGREDIENTAI:
- 400 gramų abrikosų (konservuoti)
- 1 vienetas citrinų
- 1 stiklinė cukraus
- 5 vienetai kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 6 valgomieji šaukštai pieno
- 0.5 stiklinės grietinėlės
- 250 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas kokosų (drožlės)
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltumo, po vieną sudėti kiaušinius, nuolat maišant suberti miltus, po vieną šaukštą supilti pieną, pridėti kepimo miltelius, nutarkuotą citrinos žievelę, išspaustas citrinos sultis. Tešla turi gautis kaip tiršta grietinė.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
Abrikosus perpjauti per pusę, išimti kauliukus. Išdėlioti ant tešlos. 40 minučių kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi, išdėlioti ant atvėsinto pyrago, pabarstyti apskrudintomis iki auksinės spalvos kokoso drožlėmis.
REKLAMA