Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. Minkštą sviestą sumaišyti su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Po to įmušti po vieną kiaušinį, gerai išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti ir suberti į tešlą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių tešlą. Išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 30 min. Kepimo formeles ištepti margarinu. Tešlą padalinti į 12 dalių, kiekvieną dalį plonai iškočioti ir sudėti į formeles. Konservuotus abrikosus nusausinti, perpjauti per pusę ir įspausti į formeles ant tešlos. Kepti 20 min. Atvėsintus kepinius pabarstyti cukraus pudra, galima paskaninti plakta grietinėle.
Autorius: Silvija
INGREDIENTAI:
šiek tiek abrikosų (konservuoti)
125 gramai cukraus pudros
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
25 gramai juodojo šokolado
šiek tiek druskos
125 gramai sviesto
1/3 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. Minkštą sviestą sumaišyti su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Po to įmušti po vieną kiaušinį, gerai išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti ir suberti į tešlą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių tešlą. Išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 30 min. Kepimo formeles ištepti margarinu. Tešlą padalinti į 12 dalių, kiekvieną dalį plonai iškočioti ir sudėti į formeles. Konservuotus abrikosus nusausinti, perpjauti per pusę ir įspausti į formeles ant tešlos. Kepti 20 min. Atvėsintus kepinius pabarstyti cukraus pudra, galima paskaninti plakta grietinėle.