Taurė raudonojo vyno kasdien krūties vėžiu sergančioms moterims gali tapti tikru išsigelbėjimu, nes jis kelis kartus padidina gydymo efektyvumą. Paslaptys slypi vyno sudedamojoje dalyje, vadinamoje resveratrolu, kuris sustiprina priešvėžinių preparatų poveikį. Laboratoriniai tyrimai parodė, kad šis antioksidantas neleidžia vėžinėms ląstelėms tapti atsparioms vaistui rapamicinui, skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“.
Anksčiau atlikti tyrimai patvirtino, kad rapamicinas yra efektyvus vaistas, tačiau vėliau vėžinės ląstelės tampa jam atsparios. Resveratrolas – galingas antioksidantas, kurio yra vynuogėse (jis suteikia vynuogėms raudoną spalvą), spanguolėse, avietėse ir žemės riešutuose. Jis apsaugo augalus nuo grybelių ir bakterijų.
Mokslininkai jau tyrė šio antioksidanto poveikį Alzheimerio ligai, širdies ligoms ir net senėjimo procesams.
Naujausio tyrimo metu nustatyta, kad resveratrolas aktyvuoja geną, kuris kovoja su augliu.
Krūties vėžys Didžiojoje Britanijoje yra viena iš dažniausių onkologinių moterų ligų. Kasmet šalyje krūties vėžys diagnozuojamas 45 tūkst. moterų.