Turbūt kiekvienas turi savo tinginio variaciją, kuri yra jo mėgiamiausia. Čia irgi nieko stebuklingo. Tradicinis „Tinginukas“, toks, kokį gaminu aš. Tik šį kartą be rome mirkytų razinų ir kepintų riešutų.
Produktai, kurių reikės:
- Skardinės kondensuoto pieno;
- pakelio (180-200g) sviesto (tikro);
- 2 pakelių sausainių;
- poros šaukštų kakavos (galima daugiau/mažiau, priklausomai nuo norimo skonio);
Procesas:
Sausainius sutrupinam. Aš paprasčiausiai supjaustau sausainius peiliu: jie labai gražiai sutrupa.
"Tinginio" gaminimas (Rutuliukovirtuve.wordpress.com nuotr.)
Puode ištirpinam sviestą ant nedidelės ugnies.
"Tinginio" gaminimas (Rutuliukovirtuve.wordpress.com nuotr.)
Supilam kondensuotą pieną, kakavą, išmaišom. Išjungiam ugnį.
"Tinginio" gaminimas (Rutuliukovirtuve.wordpress.com nuotr.)
Sudedam sausainius, išmaišom.
"Tinginio" gaminimas (Rutuliukovirtuve.wordpress.com nuotr.)
Supilam viską į indą, kuriame tinginys stings.
"Tinginio" gaminimas (Rutuliukovirtuve.wordpress.com nuotr.)
Šiek tiek paslegiam. Na ir 10 minučių darbo ir keliolika valandų, kurias teks iškęsti ir po kurių galėsit gardžiuotis „Tinginiu“.
"Tinginio" gaminimas (Rutuliukovirtuve.wordpress.com nuotr.)