Šiandien pusryčiams labai norėjau išsikepti kiaušinienę, bet vėliau pagalvojau: jei jau vyksta anksčiau gamintų patiekalų savaitė, tai kodėl gi nepasigaminus tokio kario? Jau seniai nusižiūrėjau šitą receptą, bet vis neateidavo jo eilė.
Jums reikės:
- 4 kietai virtų kiaušinių
- 3 mažų svogūnų
- 3 pomidorų
- 6 česnako skiltelių
- ½ cm imbiero šaknies gabalėlio
- ~1 cm ilgio cinamono lazdelės (galima pakeisti maltu cinamonu)
- 5 kardamono ankščių
- 5 gvazdikėlių
- 1 šaukštelio garstyčių sėklų
- ½ šaukštelio maltos ciberžolės
- 2 šaukšteliai maltų indiškųjų kmynų (kumino)
- ½ šaukštelio maltų raudonųjų čili pipirų (arba pagal skonį)
- 2 šaukšteliai maltų kalendros sėklų
- druskos (pagal skonį)
- 8-10 kvapiosios murėjos (curry) lapelių (nebūtina)
- ½ puodelio kokoso pieno (galima pakeisti 1 puodeliu paprasto pieno ir neskiesti vandeniu)
Gaminimas
1. Susmulkiname svogūnus, pomidorus, česnaką bei imbierą.
2. Išlukštenam kardamoną ir išimame mažas juodas sėklas. Šiam patiekalui naudosime tiktai jas. Kardamono kiautą vėliau galima panaudoti verdant arbatą.
3. Sudedame kardamono sėklas, cinamoną ir gvazdikėlius į prieskonių trintuvę ir susmulkiname.
4. Įkaitiname porą šaukštelių aliejaus ir pirmiausia paskrudiname garstyčių sėklas.
5. Tada suberiame susmulkintus prieskonius (kardamono sėklas, cinamoną ir gvazdikėlius) ir pakepiname apie minutėlę, kol jie išleis aromatą. Kaip daugumoje indiškų receptu, prieskoniai (masala) yra apkepinami pirmiausiai tam, kad išsiskirtų ir gerai susimaišytų prieskonių skoniai.
6. Toliau dedame svogūnus, česnaką ir imbierą, ir pamaišant kepiname kol svogūnai taps minkšti ir permatomi.
7. Tada įmaišome maltus prieskonius: kalendrą, ciberžolę, čili pipirus ir kmynus. Pakepame dar minutėlę.
8. Įdedame pomidorus ir kepame pamaišant kol pomidorai suminkštės (apie 3 minutes).
9. Galiausiai, įpilame kokoso pieną ir apie pusę stiklinės vandens (kiekis priklauso nuo kokoso pieno tirštumo). Užviriname ir paverdame ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Pačioje pabaigoje įdedami kvapiosios murėjos lapeliai.
10. Kiaušinius perpjauname pusiau, sudedame juos į troškinį, palaukiame porą minutėlių ir galime tiekti ant stalo.
11. Valgome su ryžiais arba duona
Žinoma, pasigaminti indišką kiaušinių karį užtruko ilgiau nei išsikepti paprastą kiaušinienę, bet buvo tikrai verta. Skanaus!