Po švenčių savaitgalį sostinės turguose gerokai atlėgo pirkėjų šurmulys. Tiek Halės, tiek ir Kalvarijų turgaviečių mėsos, pieno paviljonuose, ko gero, buvo daugiau pardavėjų negu pirkėjų. Matyt, miestiečiai, siaučiant pūgai ir veriant šaltukui, verčiau pasiliko namuose.
Mėsos ir jos produktų pasirinkimas turguose nemažas, pardavėjai - gana sukalbami, po neilgų derybų sutinka pirkinio kainą kokiu pusličiu ar daugiau sumažinti.
Kadagių ar kriaušės dūmais kvepiančių rūkytų lašinių kilogramas Halės turguje kainuoja nuo 9 iki 11 litų, o Kalvarijų - nuo 8 iki 13 litų. Švieži kiaulienos šonkauliai - 7-8 litai už kilogramą.
Už porą litų pigiau negu Halės turguje veršienos ar jautienos kumpio galima nusipirkti pas Kalvarijų turgaus mėsininkus. Čia kiaulienos kumpio kilogramas kainuoja po 9-16 litų, o veršienos - 8-16 litų. Už tokią pat kainą kaip ir prieš Naujuosius metus galima nupirkti vištą, žąsį ar kalakutą. Už maždaug 10 kg svorio kalakutą tebeprašo pusantro šimto litų, už žąsį - 50-60 litų, vištą - 20 Lt, triušį - 30-35 litus.
Jau kelinta savaitė beveik nekinta vaisių ir daržovių kainos - ūkininkai už bulvių kilogramą prašė nuo 50 iki 60 centų, morkų - nuo 80 centų iki 1 lito, kopūstų - po 40-50 centų, obuolių - nuo 1 Lt iki 2,50 Lt, burokėlių - po 80 centų, svogūnų galvučių - po 50-90 centų už kilogramą.
Kvietinių miltų du kilogramai kainuoja 3 litus, įvairūs grūdai - miežiai, kviečiai, rugiai pardavinėjami po 65-70 centų už kilogramą.
Kalvarijų turgavietės pieno paviljone kaimiškos tirštos grietinės kilogramas kainavo 6, varškės - 7 litus, sviesto - 10 litų. Bitininkai už įvairių rūšių medaus kilogramą prašo po 16-19 litų.
Šiuo metu sostinėje veikia 13 turgaviečių. Juose savo išaugintą produkciją parduoda Vilniaus regiono ūkininkai, kai kurios žemės ūkio bendrovės bei mėsos perdirbimo įmonės.
ELTA