• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką tik sulaukėte netikėtų svečių, o šaldytuvas dar niekada nebuvo toks tuščias? Atsipalaiduokite – tai tikrai ne priežastis jūsų nuotaikai subjurti. Kaune veikiančio restorano „Miesto sodas“ vadovė Sonata Andriuškevičienė pasidalino patarimais, kaip išsisukti tokioje situacijoje, kad ir šeimininkės nuotaika išliktų džiugi, ir svečiai nebūtų alkani.

Ką tik sulaukėte netikėtų svečių, o šaldytuvas dar niekada nebuvo toks tuščias? Atsipalaiduokite – tai tikrai ne priežastis jūsų nuotaikai subjurti. Kaune veikiančio restorano „Miesto sodas“ vadovė Sonata Andriuškevičienė pasidalino patarimais, kaip išsisukti tokioje situacijoje, kad ir šeimininkės nuotaika išliktų džiugi, ir svečiai nebūtų alkani.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visų pirma siūlyčiau užmiršti lietuvišką bruožą, kada atėjus svečiams, namų šeimininkė stalą tiesiog nukrauna pačiais įvairiausiais valgiais“, - sakė S.Andriuškevičienė. Netikėtai užklupus svečiams absoliučiai pakanka ant stalo padėti lengvų ir paprastų užkandžių bei vyno, kurio butelis šiandieną atsirastų turbūt kiekvienuose namuose.

REKLAMA

Tačiau ką daryti, jeigu šaldytuvas tuščias, kaip niekada? Tiesiog papjaustykite namuose keptos ar parduotuvėje pirktos juodos duonos, pavyzdžiui, su grūdais, arba prancūziško batono. Šalia patiekite indelį su alyvuogių aliejumi, kuriame svečiai minėtuosius kepinius galės pasimirkyti. Taip net ir prieš kelias dienas pirkta duona taps minkšta it pūkas. Prie tokio užkandžio itin tinka žaliosios arba juodosios alyvuogės. Apskritai, ant stalo galima padėti ir kitokių konservų, pavyzdžiui, vaisių ar daržovių.

REKLAMA
REKLAMA

Šaldytuve radote kelių skirtingų rūšių sūrių likučius? Puikus atradimas – tereikia nutarti, ką su jais padaryti. Lengvai išsisuksite ant stalo patiekdami pjaustyto sūrio asorti. Šalia galite patiekti ir meliono gabaliukų, vynuogių ar kitų vaisių.

Jeigu turite kelias minutes laiko bei šiek tiek papildomų ingredientų, galite paruošti karštų S.Andriuškevičienės rekomenduojamų užkandžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spintelėje radote tortilijų ar lavašų? Nuostabu! I.Andriuškevičienė siūlo juos aptepti alyvuogių aliejumi bei paskaninti norimais prieskoniais, pavyzdžiui, čiobreliais, rozmarinais, bazilikais ar net juodaisiais pipirais. Jeigu turite, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu, pavyzdžiui, lietuviškuoju „Džiugo“ ar itališkuoju „Parmigiano Reggiano“. Taip paruoštą tortiliją ar lavašą supjaustykite norimomis formomis, sudėkite į skardą ir kelias minutes pakepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Šaldytuve suradote gabalėlį pelėsinio sūrio? Tuomet, anot S.Andriuškevičienės, svečius pavyks nustebinti dar labiau. Supjaustykite prancūzišką batoną, ir, jeigu norite, užtepkite sviesto. Šias riekeles apklokite plonais kriaušių ar kitų vaisių griežinėliais, o ant viršaus uždėkite turimojo pelėsinio sūrio. Radote Parmos kumpio? Panaudokite ir jį! Sumuštinukus sudėkite į skardą ir taip pat 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kelias minutes pakepkite.

Apskritai, nebijokite fantazuoti. Virtuvėje spontaniškos idėjos neretai sukuria stebuklus. Taigi, ar po tokių patarimų netikėti svečiai ir tuščias šaldytuvas vis dar atrodo katastrofa?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų