Thespiritscience.net nurodo priežastis, kodėl reikėtų atsikratyti mikrobangų krosnelės:
Skatina vėžinių auglių vystymąsi
Šildyti maistą, įvyniotą į plastiką ar patiektą plastikinėje lėkštėje, yra ypač pavojinga. Taip sukuriama palanki terpė atsirasti kancerogeninėms medžiagoms. Jos organizme sukelia ar paskatina vėžinių auglių vystymąsi.
Dingsta maistinė vertė
Kaitinant maistą mikrobangų krosnelėje, panaikinama originali maistinių medžiagų vertė. Skleidžiamos bangos priverčia vandens molekules suktis greičiau, sukeliama trintis. Šitaip maistas sušyla greičiau, tačiau pasikeičia jo molekulinė struktūra. Sugėręs krosnelės spinduliuotę, maistas tampa beveik nemaistingas.
Sunaikinamas vitaminas B-12
Amerikiečių žurnale apie žemės ūkio ir maisto chemiją – ,,Journal of Agricultural and Food Chemistry“ skelbiami tyrimų rezultatai rodo, jog po kaitinimo mikrobangomis, B-12 vitamino cheminės medžiagos tampa beveik neaktyvios. Tyrime buvo naudotas pienas, žalia jautiena ir kiauliena. Po kaitinimo vitamino nuostolis siekė nuo 30% iki 40%.
Pakitimai kraujyje
Šveicarijos klinikos studijų “Swiss clinical study” atliktas tyrimas parodė, jog mikrobangose kainintas pienas ir daržovės, kurias suvartojame, skatina pakitimus kraujyje. Visų 8 tiriamųjų kraujyje sumažėjo eritrocitų, padaugėjo baltųjų kraujo ląstelių, padidėjo cholesterolio kiekis.
Trikdomas širdies ritmas
Amerikos universiteto “Trent University” profesorė Dr. Magda Havas nustatė, jog mikrobangų skleidžiama radiacija daro įtaką širdies susitraukimo dažniams bei širdies ritmo veiklai. Nuolat valgant maistą, šildytą mikrobangų krosnelėje, greitai galima pajusti krūtinės skausmus, širdies veiklos pakitimus.
Pirmenybę teikti ne mikrobangų krosnelei
Mitybos specialistė Raminta Bogušienė skatina maistą kuo dažniau gaminti šviežią, tuomet nereikės sukti galvos dėl pasišildymo. Tačiau moteris suvokia, jog tai pavyksta ne visada, tad maistą šildyti tenka. Visgi geriau tam rinktis kitas alternatyvas.
Jos teigimu, nors tai užtruks ilgiau, sveikatai bus palankiau. ,,Jeigu renkamės tarp keptuvės, kur bus papildomų riebalų, tai sveikatai palankiau bus maistą šildyti mikrobangų krosnelėje, bet geriausia rinktis orkaitę keptuvę ar puodą, kur įpilsime šlakelį vandens, bus geriau“, - teigia R. Bogušienė.