Tobulas jautienos didkepsnio marinatas
Pagaminti šį marinatą užtruksite vos 15 minučių, o iškeptais didkepsniais galės mėgautis net 8 žmonių kompanija. Jums reikės:
- ⅓ puodelio sojų padažo;
- ½ puodelio alyvuogių aliejaus;
- ⅓ puodelio šviežių citrinos sulčių;
- ¼ puodelio Vorčesteršyro padažo;
- 1 ½ šaukšto česnako miltelių;
- 3 šaukštų džiovintų bazilikų;
- 1 ½ šaukšto džiovintų petražolių;
- 1 arbatinio šaukštelio maltų baltųjų pipirų;
- ¼ arbatinio šaukštelio aštrių pipirų (pasirinktinai);
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų smulkintų česnakų (pasirinktinai).
Paruošimas: su plaktuvu sumaišykite sojų padažą, alyvuogių aliejų, citrinų sultis, Vorčesteršyro padažą, česnakų miltelius, bazilikus, petražoles ir pipirus. Jei reikia, įpilkite aštriųjų pipirų padažo ir česnako. Plakite 30 sekundžių dideliu greičiu, kol ingredientai išsimaišys.
Į gautą marinatą sudėkite didkepsnius ir palaikykite šaldytuve 8 valandas. Po 8 valandų išimkite mėsą ir kepkite ją grilyje.
Pikantiška citrininė vištiena su kalendra
Šio marinato turėtų pakakti 500 gramų vištienos, tad jei gaminsite didesnį kiekį, atitinkamai padidinkite ir marinato sudedamųjų dalių kiekį. Jums reikės:
- 2,5 citrinų;
- 1 arbatinio šaukštelio kalendros;
- Druskos (pagal skonį);
- Pipirų (pagal skonį);
- 3 skiltelių česnako;
- Žiupsnelio krapų;
- 1 šaukšto sojų padažo.
Paruošimas: pirmiausia išspauskite citrinas. Į citrinų sultis sudėkite visus ingredientus: kalendras, druską, pipirus, česnaką, krapus ir sojų padažą. Viską gerai išmaišykite. Į gautą marinatą sudėkite vištienos gabalėlius ir palaikykite 30 minučių (ilgiau laikyti nepatariama, nes citrinos rūgštis per daug suminkštins mėsą). Išimkite mėsą iš marinato ir kepkite grilyje ar orkaitėje iki kol iškeps. Likusiu marinatu vis apšlakstykite kepančią vištieną, taip ji įgaus ypatingai išraiškingą skonį.
Mėgstantiems riebiau – šoninės marinatas
Jeigu vištiena ir jautiena jau įgriso, pats laikas iš šaldytuvo traukti kiaulieną. 1 kilogramui kiaulienos šoninės be kaulo marinatui reikės:
- 2 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo;
- 1 valgomojo šaukšto majonezo;
- 3 valgomųjų šaukštų sojų padažo;
- 1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
- 1 valgomojo šaukšto medaus;
- žiupsnelio česnako granulių ir druskos (nebūtina).
Marinato gamybos eiga nesudėtinga: sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus, supjaustykite šoninę ir pamerkite ją į gautą marinato masę. Ruošti galima tiek grilyje, tiek orkaitėje, o greta paruoštos kiaulienos puikiai tinka gruzdintos bulvytės arba orkaitėje keptos bulvių skiltelės su alyvuogių aliejumi ir česnaku.
Visus šių mėsos marinatų ingredientus bei kokybišką mėsą, kurią ruošitės kepti ant grilio, galite rasti visose „Maxima“ parduotuvėse. Juk sutiksite, kad mėgautis griliumi vasarą – vienas malonumas!
Skanaus!