• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspertė teigia, kad yra būdų, kaip mėgautis maistu ir gėrimais, kad nereikėtų nerimauti dėl suvartojamų kalorijų ir nepriaugti svorio.

Ekspertė teigia, kad yra būdų, kaip mėgautis maistu ir gėrimais, kad nereikėtų nerimauti dėl suvartojamų kalorijų ir nepriaugti svorio.

REKLAMA

Visiems patinka lankytis baruose ar užeigose, kur ne tik galima išgerti keletą taurių svaigiųjų gėrimų, bet ir pavalgyti.

Tačiau ekspertė perspėjo, kad renkantis tam tikrus patiekalus būtina pagalvoti ir apie savo sveikatą, rašo express.co.uk.

Maistas, kurį pasirenkate baruose, gali sutrikdyti jūsų mitybą, – aiškino mitybos specialistė Kerry Beeson iš maisto ruošimo paslaugos įmonės „Prep Kitchen“. – Jei pasiduosite pagundai ir suvalgysite traškučių ar desertą, nenusiminkite – retsykiais pasimėgauti jais  tikrai nepakenks, bet jei planuojate stebėti kiekvienas sporto rungtynes savo vietos užeigoje ar bare, verta turėti mitybos planą.“

Patarė, ką valgyti

Ji patarė nevalgyti daug kepto maisto ir neapkrauti lėkštės kaloringais padažais – priaugsite papildomų kilogramų, o ir cholesterolio kiekis kraujyje padidės.

REKLAMA
REKLAMA

„Venkite gruzdintų patiekalų, – patarė K. Beeson. – Geriau rinkitės ant grotelių keptus kepsnius, nes jie paprastai būna sultingesni ir aromatingesni.“

REKLAMA

Vietoje traškučių specialistė pataria užsisakyti virtų bulvių, salotų ar garuose virtų daržovių – šie patiekalai turi daug skaidulinių medžiagų ir mažiau kalorijų.

Pasak K. Beeson, nors padažai ar pagardai yra skanūs, tačiau jie didina patiekalo kaloringumą. Jei negalite jų visiškai atsisakyti, apribokite jų kiekį.

Paprastai garstyčios ar kečupas turi mažiau kalorijų nei majonezas. Ji pataria būtinai kiekvieno valgymo metu vartoti daug baltymų ir skaidulinių medžiagų turinčio maisto.

REKLAMA
REKLAMA

„Rinkitės patiekalus, kuriuose yra daug baltymų – liesą kepsnį, vištienos krūtinėlę, žuvį, kiaušinius ar tofu. Riešutai ir sūris taip pat turi nemažai baltymų, tačiau juose paprastai būna daugiau riebalų ir kalorijų, – rekomendavo ji. – Jei pagrindinis patiekalas turės pakankamai baltymų ir skaidulų, mažiau tikėtina, kad norėsite deserto.“

„Sveikas pasirinkimas – traškios salotos. Jas reikia tinkamai sukramtyti, todėl valgysite ilgiau, o tai suteiks laiko įsijungti sotumo hormonams, – toliau aiškino specialistė. – Salotas derinkite su liesais baltymais ir venkite padažų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasidalino naudingais patarimais

Jei stengiatės riboti suvartojamų kalorijų kiekį, ji patarė išmintingai rinktis alkoholinius gėrimus.

„Rinkitės tuos gėrimus, kuriuos galite gurkšnoti ilgiau, bei mažiau kaloringus gėrimus, pavyzdžiui, degtinę, džiną ar tekilą su laimu ir paprastu gazuotu vandeniu.

Sausas raudonasis ar baltasis vynas turi gana mažai kalorijų ir cukraus. Jei labiau mėgstate alų, rinkitės šviesų alų, nes jame bus mažiau kalorijų nei tamsiame“, – aiškino ji.

REKLAMA

K. Beeson rekomendavo, kaip sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį bare ar užeigoje:

- iš anksto pasitikrinkite meniu internete;

- prieš išeidami suvalgykite nedidelį kiekį baltymų turinčio maisto;

- užsisakykite maistą prieš pradėdami vartoti alkoholį;

- gerkite pakankamai vandens;

- valgykite apgalvotai.

„Kad ir ką valgytumėte, gerai kramtykite, valgykite lėtai ir mėgaukitės kiekvienu kąsniu, kad sotumo hormonai spėtų įsijungti ir jums nekiltų pagundos užsisakyti deserto“, – patarė ji.

Nacionalinės sveikatos tarnybos duomenimis, vyrui vidutiniškai per dieną reikia 2500 kalorijų, o moteriai – 2000.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų