Nuo vasario 1 dienos, jei nebus pašalinti trūkumai ir pažeidimai, gali būti uždaryti kai kurie prekybos centruose veikiantys mėsos ir kulinarijos cechai.
Šiuo metu Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) dar tikrina, kaip prekybos centrai laikosi teisės aktų reikalavimų.
„Šiuo metu tikrinama, kaip laikomasi saugos reikalavimų ir Klaipėdoje veikiančiuose didžiųjų prekybos centrų cechuose. Neatitinkantys reikalavimų laikinieji mėsos ir kulinarijos cechai artimiausiu laiku turės būti uždaryti“, – „Vakarų ekspresui“ pranešė Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos skyriaus vedėja Dalia Kaveckienė.
Neseniai susitikime su Prekybos įmonių asociacijos vykdančiuoju direktoriumi Mariumi Busilu ir didžiųjų prekybos centrų – UAB „Rimi Lietuva“, UAB „Palink“, UAB „Maxima LT“ ir UAB „Norfos mažmena“ kokybės vadovais VMVT direktorius Kazimieras Lukauskas pabrėžė, jog didinant investicijas į maisto saugos gerinimo priemones, pažeidimų kulinarijos cechuose nustatoma vis mažiau.
2008 m. vykdytos valstybinės kontrolės rezultatai parodė, kad pagrindiniai pažeidimai mėsos cechuose buvo klaidingas mėsos ženklinimas, neužtikrintas atsekamumas, smulkintos mėsos laikymo sąlygų nesilaikymas bei neatsakingai pildomi produktų gavimo ir gamybos apskaitos žurnalai.
Kulinarijos cechuose dažniausiai buvo neužtikrinta tinkamumo vartoti terminų kontrolė, nesilaikoma temperatūros režimų, maišomos kelios gaminių partijos, taip pat nustatyti produktų ženklinimo ir atsekamumo pažeidimai bei cheminės taršos atvejai.