• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš tiesų, labai laukiau šios savaitės, nes esu nusižiūrėjus tikrai ne vieną receptą, kurį norėjau išbandyt. Deja, visko pagamint per savaitę turbūt neįmanoma, todėl čia - paskutinis spėtas pagamint patiekalas.

Kaip ir sakiau: mėgstu trintas sriubas. Sūrį irgi mėgstu. Todėl tai buvo puikūs pietūs.

REKLAMA
REKLAMA

Originalus receptas:

Kokius 4 nemažus svogūnus susmulkiname ir kepiname ant mažos ugnelės su aliejumi kokias 25 minutes. Pamaišome per tą laiką kokius 10 kartų. Ugnis turi būti tikrai nedidelė, kad svogūnėliai ne apkeptų, bet suminkštėtų ir taptų saldoki (karamelizuojasi šiek tiek). Tada įmaišome šaukštą miltų ir šaukštą sviesto. Kai viskas išsimaišys (1-2 min.), svogūnėlius pertriname. Aš tai darau kombainu. Į puodą įpilame stiklinę vandens, sudedame svogūnų tyrę, kokius 300-400 ml riebios grietinėlės ir kaitiname. Kol kaista, smulkiai pasmulkiname ~100 g mėlynojo pelėsinio sūrio (bet kokio, kokį mėgstate), ~100 g brie sūrio, suberiame į sriubą. Įtarkuojame 1/4 muskato riešuto, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Kai sūris ištirps, paragaujame ir, jei nieko nebetrūksta, pilame į lėkštes bei užbarstome šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio(džiugo ar parmiggiano reggiano).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų