Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Nors augalinės kilmės majonezo jau nemažai kur galima įsigyti, bet taip pat jį labai paprasta pasigaminti ir patiems.
Tik 5 minutės, keletas ingredientų ir turėsite sveikesnę veganiško majonezo alternatyvą, prisotintą baltymų.
Veganiškas tofu majonezas
Reikės:
- 250 g šilkinio tofu;
- 60 ml vandens;
- ½ a. š. druskos;
- 1 a. š. svogūno miltelių;
- 1 a. š. česnako miltelių;
- 60 ml aliejaus (geriausia neutralaus skonio, kaip saulėgrąžų);
- 1 a. š. citrinos sulčių;
- 1 a. š. garstyčių (nebūtina, bet suteiks gero prieskonio).
Kaip gaminti:
Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Viskas! Naudokite visur, kur naudotumėte įprastą majonezą - tepkite ant sumuštinių, gardinkite mišraines, naudokite kaip padažą.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.