Skanus, paprastas ir daug laiko nereikalaujantis receptas grybų mėgėjams.
Jums reikės:
- 0.5 st Acto
- 250 gr Cukraus
- 5 vnt Gvazdikėlių
- 5 vnt Kvapnieji pipirai
- 10 vnt Lauro lapų
- 1400 gr Sūdytų grybų
- 1 kg Svogūnų
Paruošimas:
REKLAMA
REKLAMA
Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode troškinami ant mažos ugnies, kol suminkštėja. Po to sudedami grybai, suberiamas cukrus ir dar kelias minutes maišant kaitinama. Į puodą supilamas actas, viskas išmaišoma ir pusvalandžiui paliekama uždengtame puode. Ataušęs troškinys sudėliojamas į pusdubenius, puošiamas grybų kepurėlėmis ir petražolių ar kitų žalumynų šakelėmis.
Skanaus!
REKLAMA