Jums reikės:
800 g vištienos krūtinėlės; 3 skiltelės česnako; 1 morkos; 200 g konservuotų ananasų; 500 g naminio pomidorų padažo arba kito saldžiarūgščio padažo; druskos; pipirų;
*Naminis pomidorų padažas: 3 kg pomidorų; 4 paprikų; 5 svogūnų; 1 česnako; 1 st. cukraus; 5 valgomų šaukštų druskos; 150 ml acto; 1 šaukštelio maltų pipirų; 1 šaukštelio cinamono; trupučio kalendros, baziliko.
Virti apie valandą, pabaigoje supilti actą ir sudėti česnakus. Padažą galite pasiruošti iš vakaro, kad nereikėtų gaminant vištieną ilgai sugaišti. Taip pat padažas gali būti kitoks - toks, kokį mėgstate jūs arba jūsų šeima.
Galima išvirtą masę „blenderiuoti“, galima palikti ir taip kaip yra. Aš išbandžiau abu variantus. Vištienai naudoju tą be "blenderio" variantą :).
Vištienos krūtinėlę supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Suberiame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame ant vidutinės ugnies. Ant viršaus suberiame kubeliais pjaustytą morką.
Kepame apie 20 minučių. Tuomet sudedame smulkintą česnaką, pjaustytus ananasus, padažą, jei reikia - druskos, pipirų. Pakepame-patroškiname dar 5 minutes.