• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pats metas pasirūpinti pietumis arba gardžia vakariene. Tinklaraštininkė, receptais besidalijanti feisbuko grupėje „Kartą virtuvėje“ siūlo pagaminti vištienos krūtinėlę su saldžiarūgščiu padažu ir ryžiais. 

5

Pats metas pasirūpinti pietumis arba gardžia vakariene. Tinklaraštininkė, receptais besidalijanti feisbuko grupėje „Kartą virtuvėje“ siūlo pagaminti vištienos krūtinėlę su saldžiarūgščiu padažu ir ryžiais. 

REKLAMA

Jums reikės: 

800 g vištienos krūtinėlės; 3 skiltelės česnako; 1 morkos; 200 g konservuotų ananasų; 500 g naminio pomidorų padažo arba kito saldžiarūgščio padažo; druskos; pipirų;

*Naminis pomidorų padažas: 3 kg pomidorų; 4 paprikų; 5 svogūnų; 1 česnako; 1 st. cukraus; 5 valgomų šaukštų druskos; 150 ml acto; 1 šaukštelio maltų pipirų; 1 šaukštelio cinamono; trupučio kalendros, baziliko.

Virti apie valandą, pabaigoje supilti actą ir sudėti česnakus. Padažą galite pasiruošti iš vakaro, kad nereikėtų gaminant vištieną ilgai sugaišti. Taip pat padažas gali būti kitoks - toks, kokį mėgstate jūs arba jūsų šeima. 

REKLAMA
REKLAMA

Galima išvirtą masę „blenderiuoti“, galima palikti ir taip kaip yra. Aš išbandžiau abu variantus. Vištienai naudoju tą be "blenderio" variantą :).

REKLAMA

Vištienos krūtinėlę supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Suberiame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame ant vidutinės ugnies. Ant viršaus suberiame kubeliais pjaustytą morką.

Kepame apie 20 minučių. Tuomet sudedame smulkintą česnaką, pjaustytus ananasus, padažą, jei reikia - druskos, pipirų. Pakepame-patroškiname dar 5 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų