Sunku nepastebėti, jog turgaus greito maisto skyriuje dominuoja specialioje tešloje ir itin aukštos temperatūros aliejuje kepami produktai. Toks kepimo stilius vadinamas „jeon“. Čia ir užkeptos daržovės, ypač populiarūs kalafiorai, baklažanai ir, žinoma, jūros gerybės.
Visgi užkandžių ir net pagrindinių patiekalų karalius yra „kimchi“. Korėjiečiai jį vadina nacionaliniu paveldu ir vaistu nuo visų ligų – net vėžio. „Kimchi“ kiek primena mūsiškius raugintus kopūstus, tiesa, čia supjaustyti kiniški kopūstai yra marinuojami raudonųjų pipirų pastoje, kriaušių sultyse bei žuvų sirupe. Vietiniai priduria, jog „kimchi“ gali būti ruošiamas ir iš kitų produktų – pavyzdžiui, agurkų, aguročių. Iš viso skaičiuojama per šimtą įvairių rūšių. Pačioje turgaus širdyje pastebime kone ant grindų įsitaisiusias močiutes. Jos prekiauja pačių užaugintomis daržovėmis ir žalumynais.
Viena iš turgaus gatvelių iš tolo viliote vilioja savo kvapais. Ji net skendi garuose, mat čia verdamos sriubos. Tiesa, kvapas einant artyn gana stiprokas ir net riečiantis nosį.
O kaipgi pajūrio miesto turguje be žuvies. Čia jos galima rasti ir džiovintos, ir šviežios. Čia taip pat galima rasti ir itin egzotinių žuvų, pavyzdžiui, išdarinėtos rajos. Lietuviams taip pat neįprastai atrodys maži padarėliai – korėjietiškos sepijos. Šias tik Japonijos jūroje gaudomas gėrybes vietiniai itin mėgsta.
Daugiau TV3 žinių žurnalisto Mariaus Zarembos įspūdžių iš Gangningo turgaus rasite: