• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į TV3 laidą „Lidl grilio talentai“ net 40 metų grilio patiekalus ruošiantis virtuvės šefas Daniele Coscia atnešė argentinietišką dvasią. Lietuvoje jau 10 metų gyvenantis argentinietis parodė ne tik kaip gerai iškepti antrekotą, o ir kaip paruošti puikiai prie jautienos tinkantį autentišką čimičiuri padažą.

Į TV3 laidą „Lidl grilio talentai“ net 40 metų grilio patiekalus ruošiantis virtuvės šefas Daniele Coscia atnešė argentinietišką dvasią. Lietuvoje jau 10 metų gyvenantis argentinietis parodė ne tik kaip gerai iškepti antrekotą, o ir kaip paruošti puikiai prie jautienos tinkantį autentišką čimičiuri padažą.

REKLAMA

Šefas taip pat pasidalijo ir itališkos-argentinietiškos picos su jautiena receptu, kuris tikrai sužadins įvairius potyrius. 

4 asmenims reikės:

2 vnt. antrekotų

1 žiupsnelio druskos

1 saujos petražolių

1 šaukštelio raudonėlio

2-4 skiltelių česnako

1 vnt. svogūno

1 šlakelio balzaminio acto

1 šaukštelio garstyčių

1 šaukštelio cukraus

1 šaukštelio malto čili pipiro

2-3 saldžiųjų paprikų

1 skardinės luptų konservuotų pomidorų

100 g mocarelos sūrio

100 g GRANA PEDANO sūrio

21 šlakelių alyvuogių aliejaus

1 saujos baziliko

1 saujos špinatų

1 saujos gražgarsčių

1 vnt. citrinos

1 kg miltų

850 ml vandens

20 g duonos raugo

Gaminimas

Picos pagrindas:

Inde sumaišyti miltus, vandenį, 20 g alyvuogių aliejaus, 20 g druskos ir duonos raugo. Viską gerai išminkyti ir palaikyti šaldytuve 48 valandas. Tada tešlą formuoti ir kepti orkaitėje apie 20min.

Čimičiuri padažas:

Į indelį sudėti raudonėlį, česnaką, petražoles, maltą čili, druską, pipirus, šlakelį aliejaus, šlakelį acto ir viską sutrinti. Palaikyti šaldytuve 24 valandas.

REKLAMA
REKLAMA

Antrekoto ruošimas:

Antrekotus kepti ant grotelių, iš abiejų pusių. Kai iškeps, pabarstyti druska ir pipirais. Bebaigiant kepti, antrekotus patepti čimičiuri padažu. Prie antrekotų iškepti ir pjaustytas saldžiąsias paprikas.

REKLAMA

Picos ruošimas:

Picos pagrindą ištepti konservuotais pomidorais, sudėti pjaustytą antrekotą, užberti sūrio ir kepti grilyje apie 5 minutes. Ant iškepusios picos dėti čimičiuri padažą. Šalia padėti keptas paprikas.

Paruoštą receptą išvyskite vaizdo įraše, esančiame straipsnio pradžioje.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Laidą „Lidl grilio talentai“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 17:55 val. per TV3 televiziją.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų