Šefas taip pat pasidalijo ir itališkos-argentinietiškos picos su jautiena receptu, kuris tikrai sužadins įvairius potyrius.
4 asmenims reikės:
2 vnt. antrekotų
1 žiupsnelio druskos
1 saujos petražolių
1 šaukštelio raudonėlio
2-4 skiltelių česnako
1 vnt. svogūno
1 šlakelio balzaminio acto
1 šaukštelio garstyčių
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio malto čili pipiro
2-3 saldžiųjų paprikų
1 skardinės luptų konservuotų pomidorų
100 g mocarelos sūrio
100 g GRANA PEDANO sūrio
21 šlakelių alyvuogių aliejaus
1 saujos baziliko
1 saujos špinatų
1 saujos gražgarsčių
1 vnt. citrinos
1 kg miltų
850 ml vandens
20 g duonos raugo
Gaminimas
Picos pagrindas:
Inde sumaišyti miltus, vandenį, 20 g alyvuogių aliejaus, 20 g druskos ir duonos raugo. Viską gerai išminkyti ir palaikyti šaldytuve 48 valandas. Tada tešlą formuoti ir kepti orkaitėje apie 20min.
Čimičiuri padažas:
Į indelį sudėti raudonėlį, česnaką, petražoles, maltą čili, druską, pipirus, šlakelį aliejaus, šlakelį acto ir viską sutrinti. Palaikyti šaldytuve 24 valandas.
Antrekoto ruošimas:
Antrekotus kepti ant grotelių, iš abiejų pusių. Kai iškeps, pabarstyti druska ir pipirais. Bebaigiant kepti, antrekotus patepti čimičiuri padažu. Prie antrekotų iškepti ir pjaustytas saldžiąsias paprikas.
Picos ruošimas:
Picos pagrindą ištepti konservuotais pomidorais, sudėti pjaustytą antrekotą, užberti sūrio ir kepti grilyje apie 5 minutes. Ant iškepusios picos dėti čimičiuri padažą. Šalia padėti keptas paprikas.
Paruoštą receptą išvyskite vaizdo įraše, esančiame straipsnio pradžioje.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Laidą „Lidl grilio talentai“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 17:55 val. per TV3 televiziją.