• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grybų sezonas dar neprasidėjo, bet mes užtikrintai keliaujame link jo. Įsivaizduokite: jaukus vakaras su kvapnia, gardžia grybų sriubyte.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, jei norit, kad ir jūsų namuose pakviptų grybais, reikės:


  • Keletos baravykų [aišku, galima naudoti ir kitokius grybukus..], susidaro apie 300-400g

  • Vidutinio dydžio svogūno



  • Poros česnako skiltelių

  • vyno ~100ml [galima nedėti]

  • litro sultinio [naudojau iš kubelių. Kostiljos - man skaniausias]

  • lauro lapelio pipirų, druskossviesto apkepimui [apie šaukštelį]

  • +mėlyno pelėsinio sūrio, skrebučių


Gaminimo procesas:

REKLAMA



Iš pradžių galima pasigaminti sultinį. Paprastai, užvirus vandenį ir ištirpinus jame sultinio kubelius. Naudojau 2 kubelius litrui vandens. Puode, kuriame virsiu sriubą, ištirpdžiau ir įkaitinau sviestą, jame kelias minutes apkepiau svogūnus ir česnakus. Vėliau dėjau supjaustytus grybukus. Kepiau dar kelias minutes. Vėliau pyliau vyną, nugarinau jį. Po to atėjo sultinio eilė. Supyliau jį, įmečiau lauro lapelį ir viriau 20min. Išvirusią sriubytę susmulkinu blenderiu [nepamirštam išimti lauro lapo. Kartą buvau pamiršus, teko "džiaugtis" pastarojo gabaliukais kiekvienam sriubos šaukšte..]. Sriubytę pateikiau su pelėsinio sūriuko gabalėliais ir skrebučiais.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų