Baltymų svarba
Baltymai yra viena vertingiausių maistinių medžiagų ir yra būtini tinkamai organizmo medžiagų apykaitai, kaulų ir raumenų sveikatai. Kuomet ima stigti baltymų, žmogus jaučiasi pavargęs, vangus bei yra linkęs priaugti svorio.
Vienas iš labiausiai paplitusių baltymų šaltinių yra mėsa, o ypač raudona mėsa. Nors šis maisto produktas ir itin populiarus, deja, yra ir vienas nesveikiausių baltymų šaltinių.
Laukia liūdnos pasekmės
Naujausi tyrimai atskleidžia, kad pacientai, kurie dažnai ir be saiko valgo raudoną, o ypač perdirbtą mėsą, kelia pavojų savo širdies sveikatai.
Tyrimų metu nustatyta, kad jeigu raudona mėsa vartojama kasdien, rizika susirgti širdies ligomis išauga net 12 procentų. Mokslininkai teigia, jog nebūtina mėsos visiškai išbraukti iš meniu, tačiau vertėtų išbandyti kitus maisto produktus, kuriuose gausu baltymų – pupeles ir avinžirnius.
Ankštinėse daržovėse yra daug skaidulų ir mažai riebalų, deja, neretai joms paruošti reikia daug laiko, be to, sunku atrasti skanius receptus. Susidūrusiems su šiomis problemomis, „Bonduelle“ siūlo puikią išeitį.
„Bonduelle Vapeur“ linijos įvairios ankštinės daržovės yra ruoštos garuose, turi mažai skysčio ir gali būti naudojamos be jokio specialaus paruošimo. Su „Bonduelle“ ne tik sutaupysite laiko ir pastangų ruošdami valgį, bet ir papildysite organizmą naudingais baltymais.
Tortilijų suktinukai su kukurūzais ir pupelėmis
Pikantiški, sotūs ir labai skanūs suktinukai, kuriuos ruošti norėsis vis dažniau!
Jums reikės:
- 5 vienetai tortilijų (vidutinio dydžio)
- 1 skardinė konservuotų kukurūzų (BONDUELLE)
- 1 skardinė konservuotų garuose ruoštų pupelių (BONDUELLE VAPEUR)
- 200 gramų kreminio sūrio (arba tepamo varškės sūrelio)
- 200 gramų grietinės (30 arba 40% riebumo)
- 2 šaukštai pomidorų padažo (arba pomidorų pastos)
- 4 šaukšteliai tako prieskonių mišinio (arba pagal skonį, galima keisti atskirais prieskoniais)
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
Visą receptą rasite čia.
Crostini su avinžirnių ir avokadų užtepėle
Labai skanūs ir sotūs sumuštinukai be mėsos. Beje, šią avinžirnių užtepėlę galima dėti ir į tortilijų suktinukus ar ant kitos mėgstamos duonos.
- 1 vienetas prancūziško batono
- 1 skardinė konservuotų garuose ruoštų avinžirnių (BONDUELLE VAPEUR)
- 1 vienetas avokadų (didesnio gerai sunokusio arba 2 mažesnių)
- 3 šaukštai konservuotų kukurūzų (BONDUELLE)
- 7 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
- 1 sauja petražolių
- 2 šaukštai citrinų sulčių (arba pagal skonį)
- 1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 išspaustų skiltelių česnako)
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
Visą receptą rasite čia.
Sluoksniuotos skumbrės ir avinžirnių salotos
Labai sočios, pikantiškos ir tiesiog tobulos salotos, kurios ne tik nustebins puikiu skoniu, bet ir papuoš šventinį stalą.
- 2 vienetai karštai rūkytos skumbrės
- 2 skardinės konservuotų garuose ruoštų avinžirnių (BONDUELLE VAPEUR)
- 1 skardinė konservuotų žirnelių (BONDUELLE)
- 3 vienetai morkų (virtų, vidutinio dydžio)
- 3 vienetai marinuotų agurkų (arba 2 raugintų)
- 2 vienetai kiaušinių (virtų)
- 2 vienetai salierų stiebų
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukšteliai garstyčių (arba krienų)
PADAŽUI:
- 200 gramų majonezo
- 300 gramų graikiško jogurto
Visą receptą rasite čia.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!