Galima nusipirkti spalvotų makaronų, bet kur kas maloniau paruošti makaronus pačiai, į tešlą pridėjus dažiklių, kurių natūralumu būsi tikra 100%, tiesa?
Žalia spalva. Smulkiai supjaustyk špinatą ar brokolį, sutrink iki piurė konsistencijos ir įdėk į tešlą. Priklausomai nuo daržovių kiekio, Jums pavyks pagaminti makaronus nuo šviesiai žalsvos iki tamsiai žalios spalvos. Skonis nuo to nepasikeis, nebent paruošto patiekalo skonis įgaus šiek tiek atitinkamos daržovės skonio.
Raudona spalva. Išvirk burokėlį, sutrink ir pridėk į tešlą. Vietoj to galima dėti žalias burokėlių sultis. Spalva – nuo švelniai rožinės iki tamsiai raudonos. Nudažyti makaronus galima ir šviežiomis vyšnių sultimis, tiesa, jos paveiks pačių makaronų skonį.
Oranžinė spalva. Čia jau gali rinktis iš to, kas labiau patinka – morka, karis, kepta raudona saldi paprika ar pomidorai. Visi šie produktai suteikia įvairų oranžinį atspalvį.
Kreminė spalva. Kepti česnakai suteiks makaronams kreminį atspalvį bei aštrų skonį. O jeigu į tešlą įmaišysite dar ir smulkintų žalumynų (bazilikas, petražolės, rozmarinas), gausite gražius makaronus su žaliomis kruopelėmis.
Šokoladinė spalva. Į tešlą įdėk kakavos miltelių ir cukraus pudros. Rezultatas – rudi makaronai su švelniu šokolado skoniu, juos galima naudoti ruošiant desertus.