Reikės: 500 g miltų; 100g kepimui margarino arba sviesto; 200 g rudojo cukraus; 1 kiaušinis; 1 kiaušinio trynys; 2 v.š. medaus; 1 a.š. malto cinamono; 1 a.š malto imbiero miltelių; 1/2 a.š. malto gvazdikėlio; 1/2 a.š. vanilinio cukraus; 1/4 a.š. malto kardamono; 1 a.š. sodos; 1 v.š. citrinos sulčių
GAMINIMAS
Margariną išlydyti puode ant silpnos kaitros, suberti medų ir cukrų, visus prieskonius. Gerai išmaišyti. Pakaitinti, kol cukrus patirps.Sodą sumaišyti su citrinos sultimis. Įmaišyti į cukraus ir margarino masę.
Viską supilti į miltus ir maišyti, kol tešla kiek pravės, tuomet įmušti kiaušinį ir trynį. Užminkyti tešlą. Iš šiltos tešlos formuoti norimus plonus meduoliukus. Kepti 220C apie 5-7 minutes.
Glaistas: 1 kiaušinio trynys; 200g cukraus pudros; 1-2 v.š. citrinos ar apelsino sulčių.
Viską maišyti kartu iki vientisumo.Sausainėlius pamirkyti glajuje, nupurtyti perteklių ir palikti nudžiūti.
Šaltinis: Skanūs kąsneliai