• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau planuojate kepti gardžiuos kalėdinius imbierinius sausainiukus? Tuomet siūlome jums išbandyti šį receptą, pagal kurį sausainiukai gausis gardūs kaip niekada anksčiau.

Jau planuojate kepti gardžiuos kalėdinius imbierinius sausainiukus? Tuomet siūlome jums išbandyti šį receptą, pagal kurį sausainiukai gausis gardūs kaip niekada anksčiau.

REKLAMA

Reikės: 500 g miltų; 100g kepimui margarino arba sviesto; 200 g rudojo cukraus; 1 kiaušinis; 1 kiaušinio trynys; 2 v.š. medaus; 1 a.š. malto cinamono; 1 a.š malto imbiero miltelių; 1/2 a.š. malto gvazdikėlio; 1/2 a.š. vanilinio cukraus; 1/4 a.š. malto kardamono; 1 a.š. sodos; 1 v.š. citrinos sulčių

GAMINIMAS

Margariną išlydyti puode ant silpnos kaitros, suberti medų ir cukrų, visus prieskonius. Gerai išmaišyti. Pakaitinti, kol cukrus patirps.Sodą sumaišyti su citrinos sultimis. Įmaišyti į cukraus ir margarino masę.

Viską supilti į miltus ir maišyti, kol tešla kiek pravės, tuomet įmušti kiaušinį ir trynį. Užminkyti tešlą. Iš šiltos tešlos formuoti norimus plonus meduoliukus. Kepti 220C apie 5-7 minutes.

Glaistas: 1 kiaušinio trynys; 200g cukraus pudros; 1-2 v.š. citrinos ar apelsino sulčių.

Viską maišyti kartu iki vientisumo.Sausainėlius pamirkyti glajuje, nupurtyti perteklių ir palikti nudžiūti.

Šaltinis: Skanūs kąsneliai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų