Kebabams reikės:
- 500 g maltos jautienos
- 1 saujos kalendrų
- 1 saujos petražolių
- krapų
- 1 vnt. citrinos
- 2–3 skiltelių česnako
- druskos
- pipirų
- 1 vnt. raudonojo svogūno
- 1 vnt. agurko
- 1 vnt. pomidoro
- kvietinių tortilijų
- 1 vnt. aitriosios paprikos
- 2 vnt. virtų burokėlių
- salotų lapų
- 300 g graikiško jogurto
Gaminimo eiga:
Smulkintą jautieną sumaišome su kapotomis kalendromis, petražolėmis, druska ir pipirais. Formuojame apie 15 cm ilgio kotletus. Juos atsargiai, kad neatsirastų įplyšimų, perveriame mediniu iešmu. Kepame grilyje vis pavartydami 5 minutes.
Ruošiame padažą: sumaišome graikišką jogurtą su krapais, smulkintais česnakais. Beriame druskos, pipirų ir įspaudžiame citrinos sulčių, gerai išmaišome.
Kelias akimirkas pašildome tortilijas grilyje ir pradedame formuoti kebabus: tepame graikiško jogurto padažo, dedame smulkintos jautienos, salotų, supjaustytų pomidorų, svogūnų, agurkų, aitriųjų paprikų ir burokėlių. Gerai suvyniojame, kad nieks neiškristų.
Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „LIDL grilio talentai“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 17:55 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „LIDL grilio talentai“.