Tortui reikės: 15 vnt. sausainių „Damų piršteliai“; 100 g traškių sausų pusryčių; kelių pakelių spalvotų želė; 500 ml pieno; 100 g cukraus; 3 valg. šaukštų želatinos; 120 m. vandens; 250 g grietinės; 250 g kondensuoto pieno; 50 ml pieno.
GAMINIMAS
Pasiruošiame želės kelių spalvų taip kaip parašyta ant pakuotės, tik naudojame ne 500 ml 80 g želė, bet 375 ml kad želė būtų stangresnė. Susmulkiname kubeliais.
Pusę želatinos (1,5 šaukšto) užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 20 min. Į pieną beriame cukrų gerai išmaišome. Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad ištirptų, truputį ataušiname ir pilame į pieno ir cukraus mišinį.
Suberiame želės kubelius, viską gerai permaišome ir pilame į formą. Dedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti.
Likusią pusę želatinos (1,5 šaukšto) užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 20 min. Ant sustingusio želė sluoksnio išdėliojame sausainius. Kondensuotą pieną išsukame su grietine ir pienu, supilame ištirpintą želatiną, permaišome ir supilame ant sausainių. Paliekame, kad truputį sustingtų.
Ant viršaus užberiame sluoksnį sausų pusryčių, truputį įspaudžiame. Statome į šaldytuvą, kad tortas visiškai sustingtų. Prieš paduodant tortą išimame iš formos ir apverčiame (želė sluoksnis turi būti viršuje).
Šaltinis: Baltoje lėkštėje