• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išbandykite šį tinklaraštininkės Justinos rekomenduojama želės tortą, kuris tikrai nepareikalaus didelių jūsų pastangų, o jo skonis nustebins visus ragautojus. 

Išbandykite šį tinklaraštininkės Justinos rekomenduojama želės tortą, kuris tikrai nepareikalaus didelių jūsų pastangų, o jo skonis nustebins visus ragautojus. 

REKLAMA

Tortui reikės: 15 vnt. sausainių „Damų piršteliai“; 100 g traškių sausų pusryčių; kelių pakelių spalvotų želė; 500 ml pieno; 100 g cukraus; 3 valg. šaukštų želatinos; 120 m. vandens; 250 g grietinės; 250 g kondensuoto pieno; 50 ml pieno.

GAMINIMAS

Pasiruošiame želės kelių spalvų taip kaip parašyta ant pakuotės, tik naudojame ne 500 ml 80 g želė, bet 375 ml kad želė būtų stangresnė. Susmulkiname kubeliais.

Pusę želatinos (1,5 šaukšto) užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 20 min. Į pieną beriame cukrų gerai išmaišome. Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad ištirptų, truputį ataušiname ir pilame į pieno ir cukraus mišinį.

Suberiame želės kubelius, viską gerai permaišome ir pilame į formą. Dedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti.

Likusią pusę želatinos (1,5 šaukšto) užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 20 min. Ant sustingusio želė sluoksnio išdėliojame sausainius. Kondensuotą pieną išsukame su grietine ir pienu, supilame ištirpintą želatiną, permaišome ir supilame ant sausainių. Paliekame, kad truputį sustingtų.

REKLAMA
REKLAMA

Ant viršaus užberiame sluoksnį sausų pusryčių, truputį įspaudžiame. Statome į šaldytuvą, kad tortas visiškai sustingtų. Prieš paduodant tortą išimame iš formos ir apverčiame (želė sluoksnis turi būti viršuje).

Šaltinis: Baltoje lėkštėje 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų