„Kulinarinio detektyvo“ rubrikoje šįkart karaliaus svogūnų tarta – kietas riešutėlis net gurmanams!
Pagaminti lengva ir greita, bet atspėti sudėtį – sudėtinga. Visa tai paaiškės po praeivių apklausos, kurios metu jie ragaus su meile pagamintą legendinio kulinaro patiekalą. Tik ar visiems pavyks atspėti, kokie ingredientai karaliauja tartoje?
Anot Roberto, visa tartos paslaptis slypi tešloje. Kulinarui tinkamą tešlą pavyks pagaminti iš pirmo karto – žinomas vyras neabejoja, kad pavyks ir jums! Svarbiausia – naudoti tikslius reikiamų ingredientų kiekius.
O štai „Vasaros hito“ rubrika dvelks Ispanija ir itin tiks karštai vasaros dienai – Robertas gamins gaspačo sriubą. Kuo šaltesnė ši sriuba, tuo ji gardesnė! Sriubos gamybai kulinaras siūlys rinktis pomidorus savo sultyse be odelės ir daugybę vasariškų ingredientų: salierų stiebus, žalią ir raudoną paprikas, čilį pipirą ir kitus.
Sriuba didelį įspūdį paliks ir laidoje apsilankiusiai dainininkei bei grupės „La Forza“ narei Renatai Norvilei.
Jaukaus pokalbio metu paaiškės, kad Robertas ir Renata – vienas kito gerbėjai. Renatai patinka Roberto kūriniai lėkštėje, o Robertui – Renatos dainų atlikimas scenoje.
Svogūnų tartos receptą išvysite laidoje, o šaltos sriubos receptu Robertas dalijasi jau dabar.
Ispaniška gaspačio sriuba
Jums reikės:
- 5 riekelių keturkampio batono;
- 1 vnt. raudonos paprikos;
- 2 vnt. salierų stiebų;
- 1 vnt. čili pipiro;
- 1 vnt. žalios paprikos;
- 480 g pomidorų be odelės;
- 0,5 litro pomidorų sulčių;
- druskos pagal skonį;
- 1,5 v.š. cukraus;
- šlakelio tabasco padažo;
- 1 vnt. ilgo agurko;
- kelių vnt. juodos traškios sardinietiškos duonelės su aktyvuota anglimi;
- kelių vnt. šakelių žalių žirnių daigų;
- 1 vnt. bagetės (prancūziško batono);
- pesto padažo;
- 50 g parmezano sūrio.
Gamybos eiga:
Pradėkite nuo batono – nupjovę plutelę iš viisų pusių, jį supjaustykite, užpilkite vandeniu ir palikite išmirkti.
Tuomet į trintuvę sudėkite supjaustytas daržoves: raudoną papriką, salierus, čili pipirą ir žalią papriką. Pridėkite konservuotus pomidorus savo sultyse ir viską užpilkite pomidorų sultimis. Išspauskite vandenyje išmirkusias batono riekeles, įberkite druskos, pagardinkite cukrumi, keliais šlakeliais tabasco padažo ir visą šią masę sutrinkite.
Sriubą supilkite į indus, pagardinkite supjaustytomis raudonomis paprikomis, papuoškite juoda traškia sardinietiška duonele su aktyvuota anglimi ir keliais žalių žirnių daigais bei agurkų makaronais: Robertas juos pasigamino specialiu prietaisu, tačiau tai taip pat galima padaryti agurką tiesiog supjaustant šiaudeliais.
Sriubą patiekite su pjaustytu ir apkeptu prancūzišku batonu (bagete), prieš tai patepę pesto padažu ir pabarstę parmezano sūriu.
Ką daryti, kad prancūziška bagetė būtų it ką tik ištraukta iš krosnies? Kodėl R. Norvilė nevalgo silkės? Kuo jai taip patinka aštrūs patiekalai? Visa tai – jau šio savaitgalio laidoje.
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10.30 val. tik per TV3!