Ungurys – delikatesinė žuvis, tad reikalauja ypatingo paruošimo. Jei pritrūkote fantazijos, siūlome itin gardaus orkaitėje kepto ungurio receptą!
Ingridientai:
1 kilogramas ungurio,
4 juodieji pipirai,
2 lauro lapeliai,
2 svogūnai,
1 salieras,
1 morka,
Druskos truputį,
Petražolių truputį,
Truputį citrinos griežinėlių
Gaminimas:
Jauni unguriai kepami nelupti (oda gerai nuvaloma ir įtrinama druska). Nuluptas ungurys supjaustomas, pasūdomas, apibarstomas maltais prieskoniais, dedamas į keptuvą su prieskoninėmis daržovėmis ir kepamas orkaitėje apie 30 min (palaistomas atsiradusiu skysčiu).
Tiekiamas ungurys pusdubenyje, papuoštas citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.
Keptą ungurį, užpiltą marinatu ar pomidorų padažu, galima tiekti kaip šaltą užkandį.