• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

 Domitės vyno gamyba, bet trūksta žinių? O gal jau esate vyndarių gretose, tačiau reikalingas kvalifikaciją patvirtinantis dokumentas? Gera žinia vyno ir midaus gamintojams – nuo lapkričio pradžios Kauno kolegija rengia specialius kursus.

 Domitės vyno gamyba, bet trūksta žinių? O gal jau esate vyndarių gretose, tačiau reikalingas kvalifikaciją patvirtinantis dokumentas? Gera žinia vyno ir midaus gamintojams – nuo lapkričio pradžios Kauno kolegija rengia specialius kursus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kursus „Vaisių-uogų vyno ir midaus gamyba“ organizuoja kolegijos Technologijų ir kraštotvarkos fakultetas, turintis patirtį rengiant kvalifikuotus maisto technologus. Jų metu bus galima sužinoti apie vyno gamybą iš vietinės vaisių ir uogų žaliavos: serbentų, vyšnių, aviečių, šermukšnių, gervuogių, vynuogių, obuolių. Naminių gėrimų gamintojai-mėgėjai galės sužinoti, kaip praplėsti asortimentą, neapsiribojant tradicine žaliava ir panaudojant prieskonines žoleles, įvairius augalus, daržoves.

REKLAMA

Kursų dalyviai taip pat bus supažindinti su vaisių-uogų vyno ir midaus gamybą reglamentuojančiais dokumentais, bus aptariami cheminiai ir biocheminiai procesai, vykstantys gamybos metu, pasitaikantys defektai, jų priežastys, šalinimo būdai. Mokymų metu bus nagrinėjamos vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos technologijos, aptariami įrenginių ypatumai, nustatomi kokybiniai rodikliai, diskutuojama maisto saugos užtikrinimo klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Dažnai lietuviai namuose vyno pasigamina savo reikmėms, tačiau norintiems jo gaminti daugiau keliami atitinkami reikalavimai, – dar 2011 m. patvirtinti alkoholio produktų gamybos įmonių personalo kvalifikacijos reikalavimai.

Jau keletą metų asmeniui, kuris vadovauja technologiniam procesui įmonėje, gaminančioje per metus iki 100 hektolitrų natūralios fermentacijos midaus ar vaisių vyno, privalu turėti specialų išsilavinimą. Pastarasis turi būti ne žemesnis kaip aukštasis koleginis (neuniversitetinis), aukštesnysis ar specialusis vidurinis, įgytas iki 1995 m., atitikti maisto technologijos ar maisto studijų kryptį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neturintiems tokio išsilavinimo yra išeitis – galima baigti kursus ir įgyti kvalifikaciją liudijantį pažymėjimą. Jį gali išduoti mokymo įstaiga, kuriai suteikta teisė rengti vyndarių ar midaus gamintojų mokymus.

Dr. Ingrida Kraujutienė

Į kursus kviečiame registruotis ir detalesnės informacijos teirautis el. paštu [email protected] arba telefonu (8 37) 35 23 12.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų